Русия разпространи стенограма на аудиозапис, в който германските военни обсъждат

...
Русия разпространи стенограма на аудиозапис, в който германските военни обсъждат
Коментари Харесай

Шолц ще трябва да отговаря за Кримския мост

Русия популяризира стенограма на аудиозапис, в който немските военни разискват опцията да оказват помощ на ВСУ при удар по Кримския мост. Руското външно министерство към този момент изиска пояснение от немското управление. Германската преса и обществеността евентуално също ще имат въпроси към Шолц. Какво на процедура би могъл да значи оповестен в Русия запис на диалога сред немски военни и до какви последици може да докара в самата Германия?

Главният редактор на РТ Маргарита Симонян заяви за желанията на немските военни да ударят Кримския мост. Тя написа за това, базирайки се на аудиозапис, получен от „ приятели в униформа “, в нейния формален канал в “Телеграм ”. Според нея на записа се чува, че „ високопоставени офицери от Бундесвера “ разискват допустима терористична офанзива.

Отбелязва се, че бойците се интересуват по какъв начин биха могли „ да създадат това по-умело, тъй че в това време техният Шолц да може да продължи да споделя, че няма нищо общо.. Освен това Симонян означи, че германците „ стрелят по американците и британците, като повърхностно разискват, че те са директно забъркани в спора отдавна “.

По-късно основният редактор на РТ показа цялостен дубликат на диалога на страницата си “ВКонтакте ”. В диалога за офанзивата на Кримския мост участваха високопоставени лица: Франк Грефе, шеф на отдела за интервенции и учения на командването на Военновъздушни сили на Бундесвера, както и Инго Герхарц, пълководец на Военновъздушни сили на страната.

От стенограмата излиза наяве, че военните са работили от близко по тематиката за разрушаването на моста. Отбелязва се, че те са считали за невероятно осъществяването на такава интервенция, в случай че разполагат единствено с ракети “Таурус ”. Френските изтребители “Рафал ” могат да се употребяват като ракетоносци.

Друга допустима цел за удара, съгласно чиновниците, са някои „ хранилища за муниции, които са ситуирани нагоре “. Мария Захарова, прессекретар на Министерство на външните работи, обърна внимание на обявата на Симонян. В канала си в “Телеграм ” тя попита какво тъкмо мисли немският външен министър Аналена Бербок за актуалната обстановка.

Дипломатът също акцентира, че „ немската преса има основателна причина да потвърди своята самостоятелност “, като зададе въпроси на ръководителя на външнополитическото ведомство на страната. По-късно Сергей Лавров разяснява обстановката. Той акцентира, че Русия „ знае сигурно за присъединяване на военни от НАТО, които се маскират или като наемници, или по различен метод “.

„ Нашите сътрудници от НАТО са до уши. Не знам по какъв начин ще се обяснят на популацията си “, означи той. Освен това Лавров обърна внимание на обстоятелството, че немските военни са наясно с директното си присъединяване в спора. „ Един от говорещите просто споделя: „ Там има момчета в цивилни облекла от Съединени американски щати ”. Това беше казано непосредствено “, добави дипломатът. В тази връзка ведомството публично изиска пояснение от немското управление.

Руската Дума също се заинтересува от желанията на Германия. Председателят на долната камара на Народното събрание Вячеслав Володин сподели в канала си в “Телеграм ”, че депутатите имат намерение да обмислят случилото се. Според него актуалните условия би трябвало да накарат немското управление да изясни какви решения е взел Берлин, от които се е управлявал военният при разискването на офанзиви на съветска територия.

Всичко това се случи на фона на голям брой обвинявания против Олаф Шолц за хипотетично откриване на английски военни секрети. За това написа немското издание “Билд ”. „ Таурус ” е оръжие с доста огромен обхват. И това, което британците и французите реализират във връзка с контрола и следенето на цели, е невероятно в Германия “, сподели Шолц предния ден.

Според Лондон в тази тирада канцлерът е разкрил тайната, че точно британците са помагали на украинците да насочват ракетите “Сторм Шадоу ” към техните цели. Вестникът написа, че тези дейности подкопават доверието на съдружниците в Германия. На собствен ред някогашният английски министър на защитата Бен Уолъс упрекна Шолц в рисково потребление на обстоятелства, които той назовава постоянно погрешни.

По-рано Шолц разгласи, че не е подготвен да трансферира на Украйна крилати ракети “Таурус ”. „ Не би трябвало да се свързваме с местоположенията или задачите, които ще бъдат реализирани благодарение на тези ракети. Изненадан съм, че някои хора не схващат, че редица наши дейности могат да доведат до присъединяване във война “, сподели той.

Според него ракетите би трябвало да се поддържат и програмират от личния състав на Бундесвера. И до момента в който са на украинска територия, немските бойци могат да бъдат убити или въвлечени във военни дейности против Русия. „ Абсолютно явно е, че на украинска земя няма да има немски бойци. И също по този начин поддържам обстоятелството, че не би трябвало да има присъединяване на нашата страна и военните структури на страната ни в тази война “, споделя Шолц.

„ Фактът, че военните на западните страни вземат участие в зоната на СВО на страната на съперника, не е нищо ново. Този факт от дълго време се е трансформирал в неразделна част от осведомителния декор, съпътстващ хода на спора. Съответно немските управляващи прекрачиха границата на разрешеното много от дълго време “, сподели Родион Мирошник, специфичен делегат на Министерство на външните работи за закононарушенията на киевския режим. „ Част от немското управление се отнася много несериозно към въпроса за наличието на свои военни на територията на Украйна. Ситуацията, когато няколко души скрито поучават бойци от ВСУ по избрани въпроси, изцяло устройва Берлин. Въпреки това в Германия очевидно не са подготвени да пожертват кадрови боен личен състав и армията като цяло “, означи той.

„ Ето за какво Шолц реагира толкоз остро на думите на Макрон за опцията за въвеждане на сухопътни сили на НАТО в зоната на СВО. Разбира се, даже на настоящия стадий обстановката ни принуждава да преразгледаме вероятностите за разговор с Германия. Не можем да пренебрегнем заканите за сигурността на страната ни в прихванатия аудиозапис “, акцентира дипломатът.

„ В момента обаче е доста значимо да изчакаме отговор от канцлера Олаф Шолц. Бих желал да отбележа, че Москва разчита на рационален и рационален коментар. Едва откакто се срещнем със обстановката „ от първа ръка “, ще можем да приказваме какви съответни ограничения би трябвало да предприеме Русия “, споделя Мирошник.

„ Закритият диалог “ на немските военни за по-нататъшната поддръжка на ВСУ от Берлин, който изтече в интернет, имаше резултат на взривена бомба, означи немският политолог Александър Рар. „ Интересно е, че в аудиозаписа се загатва и опцията за удари по Кримския мост. Не би трябвало да се изненадваме от тези диалози. Ето за какво бойците са си бойци, с цел да разискват такива проекти при закрити порти “, сподели той.

Според Рар Германия от дълго време е решила да оборудва Украйна с високотехнологични оръжия. „ Следователно немските военни би трябвало да са наясно, че тези дейности могат да доведат до избрани последици. Отбелязвам, че от изтеклия диалог излиза наяве, че висшето управление на Германия не желае да се въвлича в пълномащабна война с Русия “, отбелязва той.

„ Напълно допустимо е Англия да е предизвикала приключването на аудиозаписа. Факт е, че Лондон беше много съществено афектиран от Олаф Шолц за това, че сякаш е издал секретна информация за активността на британците в Украйна. Така страните са в неприятни осведомителни условия и просто се пробват да отклонят вниманието една към друга “, акцентира събеседникът.

„ В същото време, в случай че течът, оповестен в Русия, се окаже правилен, тогава немският канцлер не може да се размине без коментар. Данни от подобен мащаб не могат да бъдат подценени и рано или късно ще чуем мнението на ръководителя на Германия по този въпрос “, предвижда Рар.

Освен това аудиозаписът, възложен от Маргарита Симонян, е скъп най-малкото с това, че имаме опция да се срещнем с детайлите на вътрешната немска кухня за доставка на ракети за Украйна, споделя Артьом Соколов, откривател в Центъра за европейски проучвания на Институтът за интернационалните проучвания. „ Това събитие обаче няма да окаже огромно въздействие върху салдото на силите както в Европейски Съюз, по този начин и в Германия “, споделя той.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26851Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед38662Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед102378Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед143595Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15053Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377373Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед143595Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116796Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101661Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед102378Полк. Николай Марков: Аз мисля, че Българ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР