Русия разкритикува вчерашно изказване на президента на САЩ Джо Байдън,

...
Русия разкритикува вчерашно изказване на президента на САЩ Джо Байдън,
Коментари Харесай

Байдън публично нарече Путин „диктатор-убиец“ и „чист разбойник“

Русия разкритикува вчерашно изявление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, нарекъл съветския държавен глава Владимир Путин „ диктатор-убиец “ и „ чист бандит “ по време на събитие във връзка визитата на ирландския министър председател Лио Варадкар. Думите на Байдън бяха представен от водещи американски медии, в това число телевизия Си Ен Ен.

На годишен формален обяд по случай Деня на Свети Патрик (почитан в Ирландия и измежду ирландската общественост в Съединени американски щати, чийто представител е самият Байдън – бел. ред.) в Капитолия президентът разяснява военната помощ за Украйна, блокирана в Конгреса на Съединени американски щати. В изявлението си той съобщи, че Путин е „ диктатор-убиец, чист бандит, който води неморална война против украинския народ “. Същевременно той прикани всички присъстващи на събитието „ да се опълчват на Владимир Путин “. По-рано, по време на среща с вицепремиера, външен министър и министър на защитата на Ирландия Михол Мартин, президентът разкритикува „ бруталността на Путин и просто нечовешките неща, които той и неговите войски вършат в Украйна “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Последва публична реакция на съветските управляващи: " Такива изрази не са от изгода за държавните глави. Едва ли Америка може да се гордее с това “, означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Според посланика на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов „ следващото недопустимо изявление изцяло съответствува с русофобската линия на Вашингтон с неуморния ѝ блян да погребе двустранните връзки и да нанесе „ стратегическо проваляне на Русия “. „ Налице е изтощение пред искрено слабите външнополитически резултати от активността на [американската] администрация, която търпи неуспех след неуспех “, написа от името на посланика в канала си в „ Телеграм “ дипломатическата задача, представена от ТАСС.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР