Русия разглежда присъединяването на Молдова към антируските санкции на Европейския

...
Русия разглежда присъединяването на Молдова към антируските санкции на Европейския
Коментари Харесай

Захарова обеща отговор на присъединяването на Молдова към антируските санкции на Европейския съюз

Русия преглежда присъединението на Молдова към антируските наказания на Европейския съюз като следващата враждебна стъпка и няма да я остави без отговор. Това разяснява формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова на брифинг, оповестява ТАСС.

“На 23 ноември формален Кишинев се причисли към глобите, наложени против Русия през март 2014 година ”

Ние към този момент оценихме това решение на молдовските управляващи

„ Разчитаме като следващата “враждебна стъпка, която има за цел да унищожи руско-молдовските връзки. Не би трябвало да има подозрение, че тя няма да остане без отговор от наша страна ”, сподели Захарова.

“Руската федерация вижда, че с наближаването на декемврийското съвещание на Съвета на Европейски Съюз, на което ще бъде прегледан въпросът за започване на договаряния за присъединение на Молдова към Европейския съюз, управлението на републиката покачва степента на анти-Руска изразителност ”.

„ Очевидно е, че по този метод ръководещите политически сили се пробват да се оправдават пред Брюксел за изгубените локални избори “, добави Захарова.

Неведнъж сме казвали, че Русия не съставлява опасност нито за молдовската страна, нито за приятелския молдовски народ

„ За благополучие жителите на Молдова познават добре своята история. И се стремят да запазят своята еднаквост, просвета и език. Те също помнят историческата роля на Русия в запазването и развиването на молдовската държавност. Поради което сме уверени в безполезността на всевъзможни опити за изтриване на културния и етнически код на народа на Молдова. И спиране на вековните им връзки с Русия “, означи Захарова.

По-рано Николай Попеску подписа декрет за присъединението на републиката към самостоятелните наказания на Съвета на Европейски Съюз против Русия.

Това решение беше взето, откакто Европейска комисия в отчета си за началото на договарянията за присъединение на Молдова към Европейски Съюз прикани Кишинев да се причисли към някои европейски наказания против Русия. В черния лист на Европейски Съюз има “почти 1800 физически и юридически лица ”.

Още вести четете в категорията Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР