Русия разчита ситуацията в Беларус да се стабилизира без участие

...
Русия разчита ситуацията в Беларус да се стабилизира без участие
Коментари Харесай

Русия се надява ситуацията в Беларус да се стабилизира без външни посредници

Русия разчита обстановката в Беларус да се стабилизира без присъединяване на каквито и да е медиатори. Това съобщи във вторник на конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс и ТАСС.

"Надяваме се, че обстановката в Беларус ще доближи точка на стабилизиране, без каквито и да е медиатори ", сподели Песков в коментар на изявлението на някогашната кандидатка за президент на Беларус Светлана Тихановска за това, че не би имала нищо срещу, в случай че съветският президент Владимир Путин и Русия влязат в ролята на медиатор за споразумяване на рецесията в страната.

Говорителят на Кремъл акцентира, че "въпросът е в това, нуждае ли се законното управление на Беларус от някакви медиатори или не ". "Не ми е известно управлението на Беларус да е търсило някакви медиатори ", акцентира Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Ситуацията в Нагорни Карабах "се утежнява ", установи на конференцията представителят на съветския президент.

"Ситуацията продължава да се утежнява, не престават да умират хора, което е изцяло недопустимо ", съобщи Песков, представен от Франс прес, и повтори апела към страните в спора неотложно да прекратят огъня и да седнат на масата за договаряния.

Кремъл изрази угриженост за обстановката в Киргизстан и вяра, че политическите сили в някогашната руска република ще намерят излаз от рецесията.

"Разбира се, че сме загрижени от ситуацията и се надяваме всички политически партии да намерят сили да задържат процесите в границите на конституционния ред и да намерят бърз излаз от обстановката ", сподели Песков, представен от Франс прес.

На въпрос, дали Москва е склонна да поддържа някогашния президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев, представителят на Кремъл подсети, че президент на страната е Сооронбай Жеенбеков. "Всичко останало е въпрос на вътрешния разговор сред киргизстанците, точно те би трябвало да решат тази обстановка ", добави Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР