Русия работи въз основа на предположението, че санкциите срещу нея

...
Русия работи въз основа на предположението, че санкциите срещу нея
Коментари Харесай

Песков: Приключва времето, когато светът се въртеше около САЩ

Русия работи въз основа на догатката, че глобите против нея от страна на Съединени американски щати и техните съдружници ще продължат още доста години, само че въздействието на Съединените щати върху международната стопанска система отслабва. Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Песков разясняваше изявление, в което заместник-министърът по енергийните запаси на Съединени американски щати Джефри Паят съобщи пред вестник. „ Файненшъл таймс ", че Вашингтон има намерение да редуцира на половина приходите на Русия от нефт и газ до края на десетилетието.

Не се съмняваме, че тези наказания ще продължат още доста години. Дори без изказването от страна на уважавания американски представител, ние към този момент знаехме това. Ние работим въз основа на това съмнение, когато формулираме нашата линия, сподели Песков пред кореспонденти.

Русия постоянно се хвали, че стопанската система ѝ се е оказала по-устойчива от упованията на фона на невижданите западни наказания поради войната в Украйна, показва Ройтерс. От друга страна тя е изправена пред непрекъсната инфлация и дефицит на работна ръка, и икономическият ѝ растеж, който доближи 5,0% на годишна база през октомври, е основан главно на голямо нарастване на военното произвеждане.

„ Ние също по този начин не се съмняваме, че Съединени американски щати ще продължат да оказват напън върху Русия и цялата система на търговски и стопански връзки, като по този метод на практика ще унищожат формата на тези връзки “, добави Песков.

За да компенсира спада в търговията със Запада, Русия се обръща към Китай, Индия и други пазари в Близкия изток, Азия, Африка и Латинска Америка, отбелязва Българска телеграфна агенция.

„ Световната стопанска система не е лимитирана единствено до стопанската система на Съединени американски щати “, означи Песков и подсети, че Китай настига Съединените щати.

Светът е доста по-разнообразен от Съединени американски щати, тъй че светът, който се върти към Съединените щати, завършва и стартира интервал на многообразие, в това число в интернационалните стопански връзки, уточни още представителят на Кремъл.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР