Русия проведе успешни полеви изпитания на лазерно оръжие, по време

...
Русия проведе успешни полеви изпитания на лазерно оръжие, по време
Коментари Харесай

РИА Новости: Русия проведе успешни полеви изпитания на лазерно оръжие

Русия организира сполучливи полеви тествания на лазерно оръжие, по време на които унищожи няколко безпилотни летателни апарата от разнообразни видове, заяви осведомен източник за РИА Новости.

" На един от съветските военни полигони бяха извършени сполучливи тествания на военен лазер, предопределен за заличаване на безпилотни летателни апарати. Лазерното оръдие сподели висока успеваемост при поразяване на БЛА в близката зона ", сподели събеседникът на организацията.

Както прецизира източникът, по време на тестванията „ бойният лазер от инфрачервения набор обезпечи физическо заличаване на дронове, по-специално изгаряне на аеродинамичните повърхности на устройствата или изгаряне на тялото им дружно с бордовото съоръжение “.

„ Безпилотни самолети и квадрокоптери бяха унищожени от лазера “, добави той.

Водещите страни в света интензивно работят върху тактическите системи за лазерно угнетяване и заличаване, които по-специално би трябвало да поразяват дронове и муниции във въздуха в близката зона. Така американската компания Lockheed Martin създаде за сухопътните сили на Съединени американски щати първообраз на мобилната бойна лазерна система ADAM, която би трябвало да поразява въздушни цели на разстояние до 2 километра.

Подобна система е основана от и от концерна Boeing - лазерен комплекс HEL MD на шаси на камион. При проби HEL MD съумя да порази мини с диаметър 60 mm и дронове от самолетен вид във въздуха. Концернът обаче не разкрива обсега на лазера, само че като се вземе поради оптималния обхват на 60-мм мини на НАТО обсегът на комплекса също може да се оцени на 1,5-2 километра.

Boeing разгласява видео от тестването на своята система - от фрагментите се вижда, че дронът на самолета е погубен заради лазерно увреждане на опашката му. В резултат на това безпилотният аероплан се разруши, губейки аеродинамична непоклатимост.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР