Русия проведе изпитания на зенитната система С-500 Прометей“, проверявайки способността

...
Русия проведе изпитания на зенитната система С-500 Прометей“, проверявайки способността
Коментари Харесай

Русия проведе изпитания на зенитната система С-500 „Прометей“, способна да сваля хиперзвукови цели

Русия организира тествания на зенитната система С-500 „ Прометей “, проверявайки способността за поразяване на хиперзвукови цели с тяхна помощ. За това оповестява „ Известия “, базирайки се на съветското министерство на защитата.

Става дума както за перспективни стратегически хиперзвукови самолети (аналози на съветския „ Авангард “), по този начин и за по-прости ракети. Тестовете минаха на няколко стадия. „ Прометей “ удостовери, че е кадърен да се бори с такива цели, споделиха събеседници на изданието.

Както изясни Дмитрий Корнев, редактор на портала Militaryrussia, С-500 може да смъква всевъзможни ракети, от системи с дребен обхват до междуконтинентални балистични ракети, в това число такива с хиперзвукови управляеми блокове, както и хиперзвукови ракети.

По-рано The National Interest писа, че съветските въоръжени сили могат да употребяват С-500 „ Прометей “ против изтребители F-16 в Украйна. Предвид риска от попадане на С-500 в зона за специфични военни интервенции (СВО), някои западни специалисти се стремят да провалят договорката за прекачване на 60 самолета F-16 Fighting Falcon в Украйна, опасявайки се, че те ще бъдат прекомерно уязвими цели.

Източник – Известия/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР