Русия проведе генералната репетиция преди военния си парад на 9

...
Русия проведе генералната репетиция преди военния си парад на 9
Коментари Харесай

В Москва репетират за парада на победата |

Русия организира генералната подготовка преди военния си церемониал на 9 май, Деня на успеха, когато страната отбелязва годишнината от разгрома на нацистка Германия по време на Втората международна война, съобщи Асошиейтед прес.

На днешната подготовка по Червения площад в Москва минаха междуконтинентални балистични ракети РС-24 " Ярс ", маршируващи бойци и самоходни артилерийски установки, а в небето прелетяха военни самолети и хеликоптери.

Тази година, въпреки че съветските танкове и бойци ще преминат както нормално по емблематичния Червен площад, всички погледи ще бъдат ориентирани към Украйна, където Москва прави нахлуване от края на февруари и това слага под въпрос имиджа на нейната войска. Всъщност военната намеса, за която мнозина специалисти предвидиха, че ще бъде светкавична, продължава към този момент трети месец и е белязана от неуспехи, изключително логистични, отбелязва Франс прес.

След като съветските сили се провалиха в боевете за Киев, изправени против украинските сили, които бяха по-мотивирани от предстоящото и въоръжени от Запада, съветският общоприет щаб трябваше да преразгледа задачите си и ускори настъплението в източната и южната част на страната.

Несъмнено Путин, който ще произнесе дълго чакана тирада на парада, би желал да не помни и загубата на флагманския си транспортен съд в Черно море - крайцера " Москва ", който потъна предишния месец. Москва твърди, че корабът е потопен вследствие на инцидентен пожар, само че Киев твърди, че бреговата защита го е изпратила на дъното.

През последните години Путин употребява парада на 9 май както с цел да показва мощта на армията си, по този начин и с цел да покаже нови, най-съвременни оръжия. И тазгодишното издание не прави изключение. Парадът нормално се следи от близко от западните столици и пред Путин се отваря още една опция да насочи предизвестия, отбелязва Франс прес.

Според съветското министерство на защитата " самолетът на Страшния съд " - Ил-80, особено конструиран, с цел да може съветският президент да продължи да ръководи страната от въздуха при положение на нуклеарна война, ще прелети над Червения площад. На парада ще бъдат показани и оръжия, способни да изстрелват нуклеарни ракети, като междуконтиненталната балистична ракетна система РС-24 " Ярс " и системата с по-малък обхват " Искандер ".

Тазгодишният боен церемониал ще се организира и на фона на опасенията на доста руснаци от обща готовност по отношение на Украйна, макар че Кремъл отхвърля да възнамерява сходна стъпка.

Парадът за Деня на успеха се трансформира в годишна традиция едвам след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година. Путин трансформира събитието в величествен ефирен театър, целящ по едно и също време да сплаши съперниците на Москва и да поддържа патриотизма на руснаците. Основното честване се организира на Червения площад, само че възпоменателни прояви ще има и в десетки градове в цяла Русия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР