Русия проучва възможността за включване на Италия в проекта за

...
Русия проучва възможността за включване на Италия в проекта за
Коментари Харесай

Путин допусна включване на Италия в „Турски поток“, като един от вариантите е през България


Русия изследва опцията за включване на Италия в плана за газопровод „ Турски поток “, заяви президентът Владимир Путин, представен от РИА Новости.

Руският водач означи, че в този момент се изследват въпроси, касаещи инфраструктурата и разновидностите за включване на Италия към газопровода.
„ Това може да бъде през България, може да бъде даже през Сърбия, Унгария, може да бъде и през Гърция “, сподели Путин на конференцията след договарянията с премиера на Италия Джузепе Конти.

По-рано министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че присъединяване на Европейския съюз и други страни в плана „ Турски поток “ е допустимо при съществуването на гаранции, с цел да не се повтори историята с „ Южен поток “.

„ Турски поток “

През октомври 2016 година беше подписано междуправителствено съглашение по плана за строителството на газопровода от Русия за Турция - „ Турски поток “.

Проектът планува строителство на две тръби от газопровода по дъното на Черно море с потенциал от 15,75 милиарда куб м всяка. Едната от тръбите е предопределена за доставка на природен газ за турския пазар, а другата – за пренос през Турция за европейските страни.
Началото на газовите доставки е планувано от 1 януари 2020 година Полагането на морската част от газопровода стартира на 7 май 2017 година На 13 юли 2018 година бе обявено, че „ Газпром “ е построил 66 % от морския сектор на „ Турски поток “.

Решението за строителството на този газопровод бе взето, откакто през декември 2014 година поради неконструктивната позиция на Европейски Съюз разгласи преустановяване на дейностите по плана за газопровод „ Южен поток “, който трябваше да премине през територията на България, Сърбия и Унгария.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР