Русия продължава специалната операция за демилитаризиране на собствената си армия.

...
Русия продължава специалната операция за демилитаризиране на собствената си армия.
Коментари Харесай

Русия продължава специалната операция за демилитаризиране на собствената си армия

Русия продължава специфичната интервенция за демилитаризиране на личната си войска. Това съобщи съветникът на украинското президентство Михаил Подоляк.

По данни на украинския Генщаб на въоръжените сили съветските окупатори не престават да търпят съществени загуби в човешка мощ и въоръжение. 27 400 съветски бойци са намерили гибелта си на украинска земя от началото на пълномащабната инвазия на 24 февруари, по данни на Киев. Москва не разкрива загубите си. Унищожени са 1220 съветски танка досега.

Британското разузнаване разгласи, че Русия е изгубила една трета от сухопътните си сили в Украйна, а офанзивата в Донбас е изгубила инерция. Според Лондон е малко евентуално съветските окупатори да съумеят доста да засилят настъплението в Донбас. Русия не съумява да реализира обилни териториални придобивки и търпи тежки загуби всеки ден. След като беше разгромена в Киевска област, в този момент съветската войска е съсредоточила офанзивите си на изток – в Донбас.

Генераният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че съветските нашественици търпят обилни загуби в жива мощ и техника в Източна Украйна. Окупаторът не стопира да организира настъпателни дейности в Източната оперативна зона, с цел да откри цялостен надзор над територията на Донецка, Луганска, Херсонска области и да задържи сухопътния кулоар с краткотрайно окупирания Крим, разгласи Киев. Един от градовете, нападат през последните часове, е Северодонецк. Там е ударена и болница. Атаките на изток не престават, само че съветската войска не може да реализира забележителен прогрес. Украйна продължава да пази земята си в тази безсмислена война, стартирана непредизвикано от Русия на 24 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР