Русия продължава настъплението си в Украйна. Екипът на bTV е

...
Русия продължава настъплението си в Украйна. Екипът на bTV е
Коментари Харесай

Екипът на bTV от обстрелвания Купянск: Градът е на път да последва съдбата на Авдeeвка и Бахмут

Русия продължава настъплението си в Украйна. Екипът на bTV е в контактната зона на бойните дейности в Източната част на страната.

Снимка: bTV

Стоян Георгиев, операторът Александър Осиченко и техническият помощник Марио Николчев предават от Купянск, където преди часове при войските на фронтовата линия беше и украинският президент Зеленски. 

Преди дни съветските сили превзеха Авдеевка, а в този момент са поели надзор над село Кринки

В града съвсем няма останала здрава постройка. Малко е и цивилното население.

Снимка: bTV

Юра, Оля и котаракът им Симба живеят в жилищен блок в Купянск. През последните няколко дни всичко към тях се срутва. Буквално. Русия подлага на тотално заличаване 27-хилядния град, който е на път да последва ориста на Авдеевка и Бахмут .

Снимка: bTV

„ Натам по-добре не ходете. Ето там - няма го целия вход. Падна снаряд или някаква ракета. Живееше семейство там, мъж и жена. Загинаха. И там падна върху две двуетажки. Уцелиха трафопост и три дни нямаше ток “, изясни Юра.

Украйна е въвлечена в обезверена биткa, в която се пробва да противости на съветската офанзива

Доброволци оказват помощ на останалите цивилни в Купянск да се изтеглят. Оля и Юра са поискали да изоставен Купянск и стават част от печалната статистика на към този момент 10 милиона украинци, прогонени от домовете си.

Снимка: bTV

„ На врага си не трябва да пожелаваш такова нещо. Такива несгоди направиха, че да не дава Господ “, споделя Оля.

Днес може да е последният ден, в който Юра и Оля виждат своя дом. 

„ Всички е изпотрошено у дома, балкони прозорци - всичко. Надяваме се да се върнем, само че не знам по кое време, почтено. Аз съм в потрес, не мога да приказвам повече “, добави тя.

Снимка: bTV

Заедно с доброволците прекосяваме от източната страна на река Оскил, в тънката линия, която се управлява от Украйна, до самата линия на бойните дейности. В село Кившариква също има останали малко хора, които живеят на едно от най-опасните места в света.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР