Русия продължава кампанията си, целяща да убеди света, че Украйна

...
Русия продължава кампанията си, целяща да убеди света, че Украйна
Коментари Харесай

Русия онагледи твърденията си за украинска мръсна бомба със снимки от Мексико и Словения от 2010 г.

Русия продължава акцията си, целяща да убеди света, че Украйна приготвя офанзива с така наречен " мръсна бомба " - стандартен арсенал, който съдържа радиоактивно вещество и може да провокира радиоактивно заразяване, без да има оставащите разрушителни поразяващи фактори на нуклеарното оръжие.

Този път съветското министерство на защитата разгласява в англоезичната версия на своя акаунт в Туитър информация, че две неназовани украински организации са признали, че имат поръчка да произведат така наречен " мръсна бомба ", оповестява на рускоезичния си сайт на Радио " Свобода ".

Публикацията е илюстрирана със фотоси на контейнери с радиоактивни боклуци, които потребителите на Туитър са разпознали като снимани в Словения и в Мексико.  

Част от фрагментите са с източник полицията на Мексико, която е заловила откраднати от Словения нуклеарни материали. Други фотоси са правени от съветската публична организация ТАСС в съветската Белоярска АЕЦ. За трета част от фрагментите държавното управление на Словения помести ответен пост в Туитър, на който декларира, че те са снимани през 2010 година, че ядрените боклуци в страната се съхраняват според всички норми на сигурност и не се употребяват за произвеждане на т.нар.  " мръсни бомби ".

Украйна и западните ѝ съдружници дефинират съветските изказвания за неуместни и го считат за търсене на предлог от страна на Москва за прибегне до оръжие за всеобщо поразяване на бойното поле в Украйна.

Photo, used by the Russian Foreign Ministry in its Twitter post () is an ARAO photo from 2010.
— Slovenian Government (@govSlovenia)

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР