Русия продължава да взима на прицел в Украйна цивилни, каза

...
Русия продължава да взима на прицел в Украйна цивилни, каза
Коментари Харесай

Русия продължава да взима на прицел в Украйна цивилни, твърди Британското разузнаване

Русия продължава да взима на прицел в Украйна цивилни, сподели английското военно разузнаване и даде за образец ракетния обстрел на железопътната гара в Краматорск през вчерашния ден, при който бяха убити минимум 52 души, съобщи Ройтерс.

" Руските интервенции не престават да се концентрират върху района Донбас, Мариупол и Николаев, подкрепяни от неспиращи изстрелвания на крилати ракети от съветските военноморски сили ", написа във всекидневната сводка на службата, оповестена от английското министерство на защитата. Отбелязва се, че украинската опозиция не разрешава на Русия да реализира своята цел да откри сухоземен кулоар сред анексирания от нея през 2014 година Кримски полуостров и Донбас.

Украинската войска регистрира усилване на артилерийския обстрел от страна на съветските сили в Донбас през последните дни, съобщи още Ройтерс, представена от

" Окупаторите не престават да се приготвят за офанзивата в източната част на нашата страна, с цел да открият цялостен надзор над Донецка и Луганска област ", сподели през днешния ден генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тези информации по самостоятелен път.

За през днешния ден са контрактувани 10 филантропични коридора за изтегляне на цивилни от обсадени от съветските сили украински региони, заяви в това време вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук, представена от Ройтерс.

Тя означи, че един от маршрутите и за извеждане на хора от пристанищния град Мариупол, където обстановката е изключително тежка. Този кулоар обаче може да бъде употребен единствено от частни коли.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай прикани повече хора да бъдат евакуирани от източния украински район, където по негови данни през последните дни обстрелът се е засилил и са пристигнали още съветски бойци.

Около 30 % от популацията на Луганска област към момента е там. Призовахме ги да се изтеглят, сподели Гайдай.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна на собствен ред оповестиха за обстрел от страна на украинските сили през последното денонощие, съобщи ТАСС.

Т. нар. " Донецка национална република " (ДНР) е била обстрелвана 21 пъти. Ранени били 30 цивилни, оповестиха сепаратистите.

В " Луганската национална република " (ЛНР) са били закрепени три обстрела, при които са били нанесени вреди на седем жилищни здания.

Сепаратистите от ДНР оповестиха още, че през последното денонощие са евакуирали 620 души от пристанищния град Мариупол.

Тези информации не са доказани от самостоятелен източник.

Руски военни и силите на ДНР са евакуирали над 80 индивида, измежду които 14 деца, от регион на Мариупол, където има риск от обстрел от страна на " украински националисти ". Всички тези хора към този момент са в сигурност, съобщи още ТАСС, като се базира на министерството на защитата на Русия.

То сподели още, че евакуацията на цивилни от Мариупол продължава.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР