Русия продължава да внася електронни компоненти и полупроводници от Запада,

...
Русия продължава да внася електронни компоненти и полупроводници от Запада,
Коментари Харесай

Русия продължава да внася полупроводници от Запада

Русия продължава да внася електронни съставни елементи и полупроводници от Запада, заобикаляйки строгите стопански наказания, наложени от Съединените щати и Европейския съюз след съветската инвазия, съгласно проучване на основания в Лондон мозъчен концерн Royal United Services Institute (RUSI). Това написа гръцкото издание „ Катимерини “.

Разследването, основано на митническите записи, разкрива, че колета с полупроводници и друга технология не престават да идват в Русия, изключително от Хонконг и Турция.

Например съветската компания Fortap, основана в Санкт Петербург, е учредена от бизнесмен през април и от този момент е внесла електронни съставни елементи на стойност минимум 138 милиона $. Един от най-големите снабдители на Fortap е турската компания Bion Group Ltd Sti, която до неотдавна търгуваше с текстил и неотдавна се разшири в бранша на електрониката. Друга съветска компания, Titan-Micro, внася същите съставни елементи след съветската инвазия в Украйна.

Сред фирмите, изпращащи западни технологии в Русия, е и една, записана в Хонконг, наречена Pixel Devices Ltd: тази компания е изпратила електронни съставни елементи на стойност 210 милиона $ от 1 април, в това число артикули на Intel и AMD на стойност най-малко 50 милиона $ съгласно съветската митница. записи.

Говорител на Министерството на търговията на Съединени американски щати съобщи, че от началото на нашествието достъпът на Русия до полупроводници от всички източници е бил понижен с съвсем 70% заради интернационалните наказания. „ Не е изненада, че Русия работи интензивно, с цел да заобиколи контрола.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР