Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна,

...
Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна,
Коментари Харесай

Русия струпва още войници и наемници в Източна Украйна

Русия продължава да струпва бойци и наемници в Източна Украйна, сподели през днешния ден английското министерство на защитата.

“Руските сили не престават да се консолидират и реорганизират, като трансформират фокуса на своето нахлуване в Донбас в източната част на Украйна “, написа министерството в оповестена в обществена мрежа обновена оценка на развиването на военните дейности. В нея се споделя, че съветските войски се трансферират в източния украински район дружно с наемници от частната военна формация „ Вагнер “.

Снощи Англия сподели, че Русия към момента се пробва да превземе Мариупол, където от седмици се водят тежки сражения. Югоизточният украински пристанищен град продължава да е обект на интензивни, безразборни удари, само че украинските сили поддържат твърда опозиция, запазвайки надзор върху централните региони ", заключи тя.

В обновената през днешния ден оценка се отбелязва, че " Мариупол съвсем несъмнено е основна цел на съветската инвазия, защото (превземането му) би осигурило сухопътен кулоар от Русия до окупираната (украинска) територия Крим ", която тя анексира през 2014 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР