Русия продължава да строи и обновява ядрени подводници, пише National

...
Русия продължава да строи и обновява ядрени подводници, пише National
Коментари Харесай

Русия продължава да строи и обновява ядрени подводници

Русия продължава да строи и обновява нуклеарни подводници , написа National Interest.

В момента съветският флот експлоатира почти седемдесет подводници , което се се съпоставя с шестдесет и осем на Военноморски сили на Съединени американски щати .

Притеснително е обаче, че до края на десетилетието размерът на американския подводен флот може да намалее до едвам шестдесет и шест подводници , до момента в който Русия продължава процеса на рационализация.
 Англия: Русия е опасност номер едно
Англия: Русия е опасност номер едно

Позиция на Лондон

В настоящия си тип доста от съветските подводници могат да бъдат разказани най-добре като остарели кораби от руската ера и те към момента носят съществена част от тежестта. Въпреки това, в Русия е ход рационализация на подводния флот.

Корабостроителницата " Севмаш " на северозапад в Русия ще достави две усъвършенствани стратегически нуклеарни подводници 955A (Borei-A).

" Стратегическите подводници, " Дмитрий Донски " и " Княз Потьомкин " ще бъдат положени в " Севмаш " до Деня на успеха ", разяснява по-рано източник от вътрешната отбранителна промишленост пред ТАСС.
 В Съединени американски щати виждат Русия като най-голямата военна опасност през идващите 10 години
В Съединени американски щати виждат Русия като най-голямата военна опасност през идващите 10 години

НАТО бил постигнал доста по повод укрепването на потенциала си за опълчване на Москва

Според отчетите, договорът за построяването на двете подводници е подписан през последната година, като подводниците се възнамерява да бъдат доставени на Военноморски сили на Русия през 2026 и 2027 година

Всяка от тези подводници ще носи шестнадесет междуконтинентални балистични ракети " Булава " (ICBM).

Забележителното в отчетите е името на първата от двете, които би трябвало да се построят, защото съветският флот към момента експлоатира нуклеарната подводница от клас 941 " Акула " " Дмитрий Донски ".

Тази подводница е кръстена на Свети Дмитрий Иванович Донски (или Дмитрий Донски), който е наследник на Иван II и цари като княз на Москва през XIV век. Той е първият княз, който намерено оспорва монголската власт в Русия и води войни против татарите. Той е уважаван като светец в съветската черква и празникът му е на 19 май.
 Засилва се конкуренцията във въоръжаването в Азия
Засилва се конкуренцията във въоръжаването в Азия

Набляга се на ракети - нуклеарни, крилати, хиперзвукови, противокорабни, балистични, както и на подводници, и на самолети

Подводницата с нуклеарни балистични ракети " Дмитрий Донски " (ТК-208) сега е най-голямата подводница в света на настояща работа, само че е и измежду най-старите подводници. Първоначално е планувана през 1976 година и постъпва в употреба през 1982 година

Подводницата е влезнала в изсъхнал док през 1990 година и заради икономическите и софтуерните проблеми, пристигнали с разпадането на Съветския съюз, остава в дока до 2002 година

Въпреки че е издигната като подводница от трето потомство, е посочена като подводница от четвърто потомство след обширни модификации.
 Флотът на Франция ще има четири нови атомни подводници
Флотът на Франция ще има четири нови атомни подводници

Те ще могат да носят балистични ракети с нуклеарни бойни глави

Вероятно ще остане в употреба до 2026 година - което може да разреши предаването на името на идващото потомство нуклеарни подводници .

Понастоящем съветският флот експлоатира четири стратегически подводници с ракети по план 955/Project 955A .

Подводницата по плана 955A " Княз Олег " по график, ще бъде доставена на Военноморски сили тази година, до момента в който още три подводници от този план се строят в корабостроителницата " Севмаш ", която е част от Обединената корабостроителна корпорация на Русия.
 Британия усилва нуклеарните оръжия Trident с над 40% и се готви за 2030 година
Британия усилва нуклеарните оръжия Trident с над 40% и се готви за 2030 година

Джонсън приключи разоръжаването след Студената война в отговор на заканите Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР