Русия продължава да се опитва и да влияе на политическата

...
Русия продължава да се опитва и да влияе на политическата
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Русия продължава да влияе в политиката и икономиката на България

„ Русия продължава да се пробва и да въздейства на политическата и икономическата обстановка в България “, сподели някогашният ни дипломат в Турция Надежда Нейнски в ефира на БТВ.

„ Абсурдно е да се твърди, че Държавна сигурност може да е медиатор за основаване на евроатлантически кабинет. Това е рекламация, която няма по какъв начин да бъде вярна. Определени хора явно се оказаха ненужни за службите на Държавна сигурност “, сподели Нейнски.

Според нея старите служби желаят да се впишат в новото време, само че това няма по какъв начин да се случи.

„ През последните години се минаха доста червени линии, доста неща се размиха. Създаде се чувство, че всеки би трябвало да се оправя както може – това разврати обществото, наложи безусловно съмнение в институциите. Редица искания за ходатайство станаха забележими “, добави Нейнски.

Относно шпионския скандал с български привкус във Англия, Нейнски добави, че целия случай демонстрира недоверието на нашите сътрудници.

„ Това е доста обезпокоителен факт “, сподели тя.

Според Нейнски е доста тревожно, че въздействието на съветските служби явно може да инфилтрират всевъзможни хора в процеса по гласоподаване на изборите ни зад граница.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР