Русия продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен

...
Русия продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен
Коментари Харесай

Киев: Русия продължава да се стреми към пълен контрол над Донецка област


Русия продължава да концентрира напъните си върху установяването на цялостен надзор над Донецка област в Източна Украйна, сподели през днешния ден генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от организация Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6845
Друга цел на съветската войска е да удържи окупираните елементи от Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Херсонска и Николаевска област. Тя се пробва да сътвори удобни условия за обновяване на настъплението и нанася въздушни и ракетни удари по военни и цивилен обекти в Украйна, написа в сводката.

Украинският общоприет щаб не регистрира особени промени в обстановката на терен през последното денонощие и заяви за редица отблъснати съветски офанзиви.

Харков е бил подложен на обстрел през нощта. По предварителни данни са нанесени вреди на четири автомобила и два инфраструктурни обекта, само че няма потърпевши хора, заяви в " Телеграм " кметът на втория по величина украински град Игор Терехов, представен от УНИАН.

Той посочи, че ударът е бил нанесен с ракета С-300.

56-годишен мъж е бил ранен при съветски обстрел през нощта с реактивни системи за залпов огън " Град " в Никополски регион в Днепропетровска област, заяви ръководителят на военната администрация в централния украински район Валентин Резниченко.

Четирима цивилни са били убити, а осем, в това число две деца - ранени, при украински обстрел в " Донецката национална република " през последното денонощие, съобщи ТАСС, като се базира на сепаратистите.

Данните на страните в спора не са доказани по самостоятелен път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР