Русия продължава да опитва да отслаби и раздели Съединените щати,

...
Русия продължава да опитва да отслаби и раздели Съединените щати,
Коментари Харесай

Дан Коутс: Русия продължава да опитва да отслаби и раздели Съединените щати



Русия продължава " да пробва да отслаби и раздели Съединените щати ", като се намесва в американския избирателен развой и в политическия спор, съобщи шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс, представен от " Ройтерс " и " Франс прес ".

Незаконната активност включва незаконни опити за ограничение на гласуването и нелегално финансиране на предизборни акции, хакерски атаки над изборна инфраструктура и прониквания в компютри на лица на изборна служба.

" Знаем, че руснаците са се пробвали да хакнат компютри и да откраднат информация от претенденти и от държавни чиновници ", съобщи Коутс. Той добави, че Русия не е единствената страна, която се пробва да повлияе на изборите в Съединени американски щати. "

Това е опасност, която би трябвало да вземем доста на съществено ", предизвести на собствен ред шефът на ФБР Кристофър Рей.

От своя страна, група сенатори републиканци и демократи внесе законопроект в Сената на Съединени американски щати Според тях, новият законопроект ще увеличи натиска над Русия в отговор на намесата на Москва в изборите в Съединени американски щати, както и поради активността й в Сирия и експанзията й в Крим, съобщи " Ройтерс ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР