Русия продължава да набира войници всяка пролет и есен -

...
Русия продължава да набира войници всяка пролет и есен -
Коментари Харесай

Лондон: Русия държи наборниците настрана от Украйна, но ги натиска за договор с армията

Русия продължава да набира бойци всяка пролет и есен - пролетната наборна работа стартира на 1 април. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, чеот възрастовата група 18-30 години би трябвало да се причислят към армията тази пролет, което е в сходство с броя на наборниците от по-рано.

Тези наборници ще служат в продължение на 12 месеца във всички елементи на съветските въоръжени сили, само че които сега не извършват бойни функции в Украйна.

Британското разузнаване показва, че наборниците се назначават в гарнизони в цяла Русия. В сухопътните подразделения те нормално образуват батальон, обособен от батальоните, формирани от бойци на договорна работа. Някои наборни бойци евентуално служат в Русия наоколо до украинската граница в елементи, отговарящи за граничната сигурност.
 В Русия подвигат възрастта за наборна работа до 30 години, без да покачат прага
В Русия подвигат възрастта за наборна работа до 30 години, без да покачат прага

Това e друго от първичния законопроект

Руските сили в Украйна се попълнят от бойци на договорна работа и някои резервисти, мобилизирани в края на 2022 година Войниците на наборна работа нормално са подложени на напън да се запишат като бойци на контракт , след което да бъдат изпратени на работа в Украйна.

Според английското МО евентуално измежду съветските управляващи има известно отвращение да рискуват бойни жертви измежду наборните бойци , защото това би било непопулярно. Жертвите измежду бойците доброволци са по-толерирани от обществото.

Русия желае да наеме към 400 000 военнослужещи на договорна работа през 2024 година Те са за поддържане на нейните сили в Украйна, претърпели големи загуби, както и за поддръжка на оповестените ѝ проекти за увеличение на размера на въоръжените сили  през тази година и до 1,5 милиона след това, отбелязат от английското разузнаване.
 Забраняват на наборниците да напущат Русия, щом получат призовка
Забраняват на наборниците да напущат Русия, щом получат призовка

Мярката е с краткотраен характер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР