Русия продължава да използва позицията си в Съвета за сигурност

...
Русия продължава да използва позицията си в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

ISW: Кремъл цели единствено капитулация и отказ от територии от Украйна

Русия продължава да употребява позицията си в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) за агитация. Руският външен министър Сергей Лавров по време на срещата, която свика на 22 януари упрекна Запада за неналичието на договаряния. По думите му, Русия постоянно е била подготвена за договаряния.

Лавров обаче разясни, че Русия се интересува единствено от договаряния, които водят до премахване на настоящето украинско държавно управление от власт. С това удостовери, че Москва към момента се стреми към промяна на режима в Украйна.

Лавров продължи да отхвърля независимостта и суверенитета на Украйна , като твърди, че украинският народ няма ползи във войната против Русия и че Западът е тласнал Украйна да продължи войната.

Лавров посъветва Запада да разбере, че мирната формула на украинския президент Володимир Зеленски е път към нищото и колкото по-скоро осъзнае това, толкоз по-добре ще бъде - както за Украйна, по този начин и за Запада.

Лавров също по този начин съобщи, че в случай че Украйна спре да се бие, стотици хиляди украински животи ще бъдат избавени. По-рано Лавров направи сходни мнения, като допусна, че Кремъл има вяра, че Русия ще може да окупира повече територии, до момента в който войната продължава и че този ход на войната от ден на ден ще отслаби преговорната позиция на Украйна.

Лавров отхвърли отговорността на Русия за опасенията, че може да нападна НАТО в бъдеще, като пренебрегва неотдавнашните публични изказвания на Кремъл, които провокираха тези страхове. По думите му, Западът предизвиква концепцията, че Русия ще нападна балтийските страни, Полша и Финландия в бъдеще като метод за изнудване за пари от западните страни за Украйна.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната за обстановката на фронта в Украйна.
 Сергей Лавров: Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния
Сергей Лавров: Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния

Той прикани членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да се вслушат в съветската позиция " до момента в който към момента има време "

Представители на Кремъл, в това число съветският президент Владимир Путин, обаче поддържат поредна заплашителна изразителност, ориентирана против държавите- членки на НАТО. Свързаните с Кремъл наподобява се пробват да посеят неустойчивост и да слагат осведомителни условия за вероятни бъдещи нападателни съветски дейности против членове на НАТО и други постове - Съветски страни.

Лавров също упрекна украинските сили за осъществяването на удари по окупираната от Русия територия в Украйна, която Кремъл употребява, с цел да поддържа съветските оправдания за своята завоевателна война в Украйна. Лавров неотдавна съобщи, че украинските сили употребяват доставени от Запада оръжия, с цел да нанасят удари по цивилни цели, в това число при хипотетични удари против окупирания град Донецк на 21 януари да вземем за пример.

Руски източници, в това число съветското Министерство на външните работи (МВнР), направиха сходни изказвания на 21 януари.

New York Times заяви на 21 януари, че, а пресслужбата на украинската Таврийска група сили съобщи на 21 януари, че силите под контрола на Таврийската група сили са създали не организират стачките.

Лавров също се опита да омаловажи другите военни престъпления  против човечеството, които съветските окупационни сили и окупационните админи правят в Украйна, потвърждавайки, че украинци и руснаци живеят в мир и естетика в окупирания Крим и други окупирани от Русия украински територии.

ISW рутинно документира по какъв начин съветските сили и окупационнит е администрации вземат участие в огромни акции за етническо прочистване; принудително и нелегално депортират украинци, в това число деца, в Русия; и систематично работят за елиминирането на украинския език, просвета, история и етническа принадлежност в регионите, които съветските сили окупират.

ISW по-рано оцени, че Русия има за цел да се възползва от непрекъснатото място на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и правото на несъгласие.

Искането на Русия евентуално е опит да се убедят интернационалните сътрудници на Украйна да спрат изпращане на оръжия в Украйна.
 Доналд Туск даде обещание нова военна помощ за Украйна от Киев Обновена
Доналд Туск даде обещание нова военна помощ за Украйна от Киев

Варшава се обрисува като основен съдружник на Киев

Полският министър председател Доналд Туск посети Киев на 22 януари и разгласи нов полски защитителен пакет за Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Туск за новия полски защитителен пакет и означи, че двамата са разискали опциите за бъдещо произвеждане на оръжия.

Зеленски съобщи, че пакетът включва полски заем за  оръжия, само че не посочи спомагателни детайлности като общата му стойност.

По-късно Туск съобщи, че Полша се е включила към декларацията на Г-7 за поддръжка за Украйна и означи, че ще назначи комисар , който да следи присъединяване в напъните за възобновяване на Украйна.

Кадри, за които се твърди, че демонстрират кавга сред съветски боец и чеченските сили на " Ахмат-Восток " в окупирания Мелитопол, Запорожка област, още веднъж провокираха рецензии към чеченските сили за неналичието на принос към съветските военни интервенции в Украйна. Те демонстрират по какъв начин командирът на чеченския батальон " Ахмат-Восток " Ваха Хамбулатов и различен личен състав от батальон " Ахмат-Восток " заплашват да убият съветски боец на контролно-пропускателен пункт в окупирания Мелитопол, откакто съветският боец съобщи, че Хамбулатов има невалидни документи за идентичност.
 Рамзан Кадиров праща още 3000 свои бойци на фронта в Украйна
Рамзан Кадиров праща още 3000 свои бойци на фронта в Украйна

Чеченците са добре оборудвани и обосноваване да реализират резултати

Руски блогъри подлагаха на критика чеченския персонален състав, че има прекомерно чисти униформи и коли, а получава същата държавна заплата и обществени помощи като фронтовите съветски въздушнодесантни сили.

Руски блогър твърди, че това е петата кавга сред съветски и чеченски военни в тиловите региони.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров рутинно се пробва да завоюва благоразположението на Кремъл и да разпространява вътрешната си власт, като акцентира приноса на Чечня във войната в Украйна, а продължаващите рецензии против чеченските сили в Украйна може да понижат въздействието, което Кадиров е придобил посредством тези старания.

Разследване на съветски опозиционни медии допуска, че съветските елити може да са приели вътрешните последствия от войната на Русия в Украйна. Руското опозиционно издание Verstka, цитирайки неназовани източници измежду съветските елити, заяви, че съветските елити от ден на ден се оплакват, че почивките в Русия и в чужбина в другарски страни стават по-скъпи.

Много са тези, които желаят бърз завършек на войната, при изискване че Украйна признае противозаконното анексиране от Русия на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области. Елитите желаят Русия да свърши Украйна, с цел да може Русия да възнамерява ново бъдеще, изолирано от Европа. 

Руски публични лица и участници в осведомителното пространство се пробват да оправдаят войната в Украйна , като показват неправилно указа, който украинският президент Володимир Зеленски подписа на 22 януари по отношение на дискриминирането против етническите украинци в Русия. Документът, озаглавен " За териториите на Руската федерация, исторически обитаеми с украинци ", показва, че Русия систематично е потискала и продължава да потиска украинците, живеещи в Русия и подкопаващи националната им еднаквост. Включително в земи, исторически обитаеми с етнически украинци в актуален съветски Краснодарски край и Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска области.

Указът инструктира украинския кабинет на министрите да създаде проект за деяние за опазване на украинската национална еднаквост в Русия, документиране на историята на съветското подтисничество на нейните украински общности, противопоставяне на дезинформацията за историята на украинците в Русия и разпространяване на материали за украинските национални държавни формирания в разнообразни исторически интервали.

Той  не открива никакви териториални претенции към Русия, както определени съветски ултранационалисти лъжливо настояват. Губернаторът на Курска област Роман Старовойт назова указа жестоко изкривяване на историята. Твърди, че той демонстрира, че съветският президент Владимир Путин е бил прав да нахлуе в Украйна.
 Зеленски погледна към съветските територии, исторически обитаеми с украинци
Зеленски погледна към съветските територии, исторически обитаеми с украинци

Президентът издаде специфичен декрет във връзка Деня на украинското единение

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отговори на указа, като съобщи, че етническите украинци са етнически руснаци.  Медведев също по този начин съобщи, че " Малоросия " (Малорусия) е част от Русия - псевдоисторическа тематика за диалози в Кремъл, на която съветски публични лица рутинно се базират, с цел да отрекат украинската териториална целокупност и суверенитет.

Партньорите на Украйна не престават ускоряват отбранителното произвеждане за Украйна. Wall Street Journal (WSJ) заяви на 21 януари, че Европейският съюз (ЕС) създава нов проект за даване на Украйна на десетки милиарди долари военна помощ и че 22 милиарда евро от тази помощ ще бъдат изпратени назад в страните-членки на Европейски Съюз.

WSJ също заяви, че НАТО възнамерява да разгласи нова инвестиция в производството на артилерийски муниции на 23 януари.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров съобщи на 22 януари, че Белгия ще даде военна помощ на стойност 611 милиона евро на Украйна през 2024 година и че Белгия е поела дълготраен ангажимент да помогне за модернизирането на украинската войска.

Високопоставени съветски чиновници не престават да показват лъжливо Украйна като пешка на Запада, на която липсва ходатайство. Директорът на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин погрешно съобщи на 22 януари, че Съединени американски щати се пробват да трансфорат Украйна във васална страна и че Съединени американски щати изнудват украинския президент Володимир Зеленски да направи лични промени на равнище кабинет, които сякаш са в интерес на Запада.
 WSJ: Европейски Съюз с нов проект за военна помощ за Украйна
WSJ: Европейски Съюз с нов проект за военна помощ за Украйна

Той планува взаимни доставки за десетки милиарди евро

Руски публични лица и рупори на Кремъл в допълнение ускориха напъните си да показват неправилно френската поддръжка за Украйна като ескалираща, с цел да лимитират настоящата и бъдещата френска помощ за Украйна. Ръководителят на комисията по интернационалните връзки на Държавната дума на Русия Леонид Слуцки разгласи, че Думата е внесла проектопризив към Националното заседание на Франция за започване на следствие на съветските изказвания за " френски наемници ", воюващи за Украйна.

Слуцки съобщи, че Държавната дума ще прегледа жалбата на 24 януари.

Лидерът на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи по съветския държавен ефирен канал " Россия-24 ", че Франция нарушава личните си закони, като не признава, че " френските наемници " се бият в Украйна.

Руското министерство на външните работи (МВнР) преди този момент привика френския дипломат в Русия Пиер Леви поради тези обвинявания на 19 януари.

Говорителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова упрекна френския външен министър Стефан Сежурне на 22 януари в равнодушие и непрофесионализъм в отговор на опровержението на френското Министерство на външните работи

Френското Министерство на външните работи дефинира съветските обвинявания като " следващата непохватна съветска операция.
 Франция отхвърля да има наемници в Украйна
Франция отхвърля да има наемници в Украйна

След като Русия разгласи, че е ликвидирала французи при удар в Харков

Прокремълски артист ускорява осведомителните офанзиви с цел да накаже Армения за това, че неотдавна се дистанцира от съветското въздействие. Известен блогър, обвързван с Кремъл, разшири изказванието на 22 януари, описвайки Пашинян като целеустремено сразяващ арменската войска и арменската страна.

Блогърът също по този начин твърди, чеи че това искане основава казус за по-нататъшни претенции на Азербайджан към арменската войска.

Привидно спорните характерности на блогъра на Пашинян като по едно и също време злоупотребяващ с власт и слаб против Азербайджан евентуално целят да го показват като некадърен държавен глава и да го санкционират за неговата все по-антируска политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР