Русия продължава да хвърля вината за атентата в Москва върху

...
Русия продължава да хвърля вината за атентата в Москва върху
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна, САЩ и Великобритания, че стоят зад атентата в Москва без да има доказателства

Русия продължава да хвърля виновността за атентата в Москва върху западните си съперници. Директорът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников упрекна Украйна, Съединени американски щати и Англия, че са забъркани в нападението, при което починаха минимум 139 души.

Отговорността за офанзивата пое клон на групировката " Ислямска страна ", само че все пак Кремъл се концентрира повече върху обвинявания против други страни без да показва доказателства за това.

" Смятаме, че акцията е готова както от самите ислямски радикали, по този начин и е подкрепена от западните специфични служби ", сподели Бортников, представен от съветската държавна организация ТАСС.

Той твърди, че специфичните служби на Украйна са директно свързани с това и повтори казаното от президента Владимир Путин, че Киев е оказал помощ за бягството на терористите. Нито едно от тези изказвания не е потвърдено.

Украйна отхвърля каквато и да е връзка с нападението от петък и дефинира съветските обвинявания като неистини. Англия също съобщи, че това са " цялостни нелепости ".

72-годишният Бортников, който е началник на ФСБ от 2008 година, споделя, че Русия към момента не е открила кои са съответните поръчители на най-смъртоносната офанзива в Русия от две десетилетия насам, само че е уверен, че ще бъдат подхванати ответни ограничения.

Атентатът, осъществен от " Ислямска страна ", явно се трансформира в нова тематика, която Кремъл употребява, с цел да оправдава войната си в Украйна. Москва към този момент е правила това и с други с тематики - като гърмежите по газопровода " Северен поток ", за които също упрекна Съединени американски щати и Англия без да има доказателства за това.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР