Русия продължава да бъде сред най-важните пазари за българския туризъм

...
Русия продължава да бъде сред най-важните пазари за българския туризъм
Коментари Харесай

България ще се стреми да върне руските туристи

„ Русия продължава да бъде измежду най-важните пазари за българския туризъм и по тази причина се надявам скоро да обновим пътувания сред двете страни “ - това съобщи министърът на туризма Марияна Николова по време на публична среща с посланика на Русия Анатолий Макаров. Тя е изтъкнала, че Министерството на туризма поставя поредни старания за гарантиране на най-хубавите условия за съветските посетители и съветските представители на бизнеса, предлагащи България като предпочитана дестинация.

В момента туристическите пътувания сред двете страни са неразрешени, само че все пак Министерството на туризма работи в посока на задълбочаване на съдействието с Русия, както на държавно, по този начин и на бизнес равнище. „ Когато сме на прага на всеобщата имунизация у нас и продължаващата такава в Русия, е належащо двустранно да бъде изтъкната готовността да се продължи развиването на своите другарски връзки в региона на туризма и на политическо равнище “, добави Николова.

Консулските ни служби в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург са подготвени да започват бързо и безпроблемно да издават на туристически визи при отваряне на границите сред двете страни за продан на туристи. Националният ни транспортьор BULGARIA AIR е подготвен да започва полети сред България и Русия след оповестяване на възобновяване на полетната стратегия сред двете страни.

От своя страна дипломат Анатолий Макаров разясни, че българските курорти са доста значими за съветските жители. „ От извънредно значение да се поддържа интензивно взаимоотношение сред двете страни, макар пандемията от ковид, уповавам се идната 2021 година ще бъде по-добра от тази ”, приключи Макаров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР