Русия продължава да бъде партньор, на който Сърбия може да

...
Русия продължава да бъде партньор, на който Сърбия може да
Коментари Харесай

Преди посещението на Путин: Сърбия може да разчита на Русия

Русия продължава да бъде сътрудник, на който Сърбия може да има доверие, съобщи съветският дипломат в Белград Александър Чепурин преди визитата на съветския президент Владимир Путин в Сърбия, написа вестник " Политика ", представен от Българска телеграфна агенция.

Предстоящата среща на президентите на Сърбия и Русия, трета единствено за девет месеца, ще бъде удостоверение на взаимното доверие и съгласие, само че и опция да се открои нуждата двете страни да пазят националните си ползи в сходство със своите потребности, а не задоволявайки ползите на Запада, сподели съветският дипломат. Чепурин посочи също, че Косово ще участва в дневния ред на диалозите сред двамата държавници.

Посещението на Владимир Путин в Сърбия е планувано в отговор на поканата на президента на Сърбия Александър Вучич, само че и в сходство с постоянните контакти сред нашите водачи, добави Чепурин и разгласи, че по време на диалозите ще бъдат прегледани настоящи въпроси на двустранните връзки, с цел да бъдат открити благоприятни условия за разширение на съдействието.

Планирано е подписването на огромен брой документи за развиване на партньорството сред Русия и Сърбия в доста направления, предпочитани за 21 век, акцентира Чепурин.

На 21 декември президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи, че Путин ще посети страната му на 17 януари. Предишната среща на двамата водачи беше на 2 октомври в Москва.

Сръбските медии оповестяват, че в границите на срещата на двамата президенти ще бъдат подписани 20 разнообразни съглашения. В центъра на вниманието ще бъдат взаимни планове в областите на енергетиката, инфраструктурата и новите технологии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР