Русия призова днес да не се подкопава мирното уреждане на

...
Русия призова днес да не се подкопава мирното уреждане на
Коментари Харесай

Русия призова да не се подкопава мирното уреждане на конфликта в Сирия

Русия прикани през днешния ден да не се подкопава мирното споразумяване на спора в Сирия, където кюрдите са под опасност от турска атака, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи евакуиране на американските военни от северната част на страната, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Руският президент Владимир Путин и неговият Съвет за сигурност подчертаха на заседание " значимостта в сегашния миг да се заобикаля всякакво деяние, което може да сътвори затруднение за мирното споразумяване " на спора в изискванията на неотдавнашното образуване на парламентарен съвет, сподели президентският представител Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден Песков съобщи, че Русия, която следи " доста деликатно развиването на обстановката ", не е била осведомена за американското евакуиране, като в същото време изрази подозрение, че това евакуиране в действителност ще бъде осъществено, заяви Агенция Франс Прес.

Турция разгласи през днешния ден, че е подготвена да стартира нова атака в Сирия против сирийската кюрдска милиция " Сили за отбрана на народа ", която американският президент увери, че няма да изостави, откакто беше споделил противоположното.
Русия е главен съдружник на режима в Дамаск и нейната интервенция в Сирия през септември 2015 година разреши на силите на президента Башар Асад да реализират победи и да си върнат контрола върху огромни елементи от сирийската територия, напомня организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР