Русия призна за още жертви на атаката от 1 януари

...
Русия призна за още жертви на атаката от 1 януари
Коментари Харесай

Русия призна за още жертви на атаката в Макеевка


Русия призна за още жертви на офанзивата от 1 януари в Макеевка. Руското военно министерство удостовери за 89, вместо досегашните 63-ма убити военнослужещи. Според Москва украинските сили са открили точните координати на техните военни, откакто съветските бойци са употребявали своите мобилни телефони, въпреки това да им е строго неразрешено.

89, а не 63-ма убити съветски бойци, както се твърдеше до момента. В едно от дребното си известия за понесените загуби от началото на войната през февруари предходната година, съветското военно министерство поправя броя на починалите при удара в Макеевка в окупираната Донецка област.

" На 1 януари - минута след среднощ московско време, украинските въоръжени сили нанесоха удар против пункт за краткотрайно разполагане на съветско военно поделение. Срещу постройката са изстреляни шест ракети " Хаймерс ", две са свалени от нашите Противовъздушна отбрана системи, други 4 поразяват поделението. За страдание, след почистване на отломките стана ясно, че са починали 89 души. Сред тях заместник-командирът лейтенант Бахурин ", сподели генерал-лейтенант Сергей Севрюков от Главно военно-политическо ръководство на съветските въоръжени сили.

Данните на Москва и Киев за нанесените вреди мощно се разграничават. Според украинската страна жертвите са 400, а ранените над 300. Единодушни са за метода, по който украинските военни са се сдобили с координатите на изумената постройка, предава Българска национална телевизия.

" Основната причина е нерегламентирана приложимост на мобилни телефони от страна на бойците, макар възбраната за потребление на такива в зони, до които врагът има опция да нанесе удар ", сподели лейтенант Сергей Севрюков.

Специална комисия проверява събитията към случая и отговорните ще бъдат подведени под отговорност, допълват от съветското командване. Вчера съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През подписа декрет, с който стана ясно, че околните на починалите съветски военнослужещи ще получат отплата в размер на 5 млн. рубли.

Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога приветства триумфите на украинската войска, само че предизвести, че е рано Киев да афишира победа във войната.

" Сега е моментът да засилим своите отбранителни качества. Нямаме никакво подозрение, че Русия ще направи всичко по силите си да обърне хода на войната или минимум - да отсрочи загубата си ", сподели Зеленски.

За първи път от септември насам Русия признава за убити военнослужещи в границите на войната. Тогава военният министър Шойгу заяви, че починалите от началото на нашествието съветски бойци са малко под 6000.

Ударът в Макеевка провокира невиждани рецензии от страна на съветските жители против тяхното военно командване.

Днес се чака турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва да беседва поредно с съветския държавен глава Путин и с украинския Зеленски. От началото на войната Анкара прави опити да влезе в ролята на медиатор сред двете враждуващи страни в търсене на дипломатическо решение на спора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР