Русия призна най-голямата загуба на жива сила от началото на

...
Русия призна най-голямата загуба на жива сила от началото на
Коментари Харесай

Западният печат за касапницата в Макеевка: Провал на руското висше военно командване

Русия призна най-голямата загуба на жива мощ от началото на войната в Украйна при нахлуване в новогодишната нощ, когато 89 военнослужещи са били убити в Макеевка в Източна Украйна, написа в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция. Същевременно западните медии означават рецензиите, с които авторитетни военни блогъри упрекват висшето военно командване за неуспехите на фронта и в тила.

В понеделник съветското министерство на защитата направи извънредно рядко известие, като призна, че 63 съветски бойци са били убити при удар в Макеевка - дребен град в източната Донецка област на Украйна, който е под контрола на проруските сепаратисти от 2014 година

Руски и украински източници започнаха да оповестяват за удара в неделя, като споделиха, че жертвите са неотдавна мобилизирани, а не професионални бойци.

Руският военачалник Сергей Севрюков сподели, че Украйна е блъснала краткотрайна база в Макеевка с доставена от Съединени американски щати реактивна система за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS). Вчера министерството на защитата на Русия заяви, че броят на жертвите е повишен до 89, откакто били открити още тела.

Това е най-голямата загуба на живот от едно нахлуване, която Москва признава, откогато стартира нашествието си през февруари, показва " Гардиън ".

Освен това Русия оповестява за смъртни случаи на военни за първи път от септември, когато министърът на защитата Сергей Шойгу уточни, че 5937 съветски бойци са били убити до този миг.

Броят на жертвите, както постоянно, се разграничава в информациите от съветска и украинска страна. Отделът за стратегически връзки на украинската войска заяви, че близо 400 съветски бойци са били убити и 300 - ранени, при удара в Макеевка. Тези цифри обаче не може да бъдат доказани от самостоятелен източник.

Руското военно управление упрекна за огромния брой жертви потреблението на мобилни телефони от бойците.

Като причина за огромния брой жертви при индивидуален обстрел също по този начин се показва фактът, че съветските военни са били настанени до място, където са били съхранявани голям брой муниции и взривни субстанции, които експлодирали при ракетните попадения.

Съобщението за огромния брой загуби провокира потрес в Русия, както и рецензии към съветското висше командване, чийто престиж към този момент съществено пострада от поредност от провали на бойното поле.

Във връзка с случая в Макеевка в. " Индипендънт " показва, че Москва съвсем в никакъв случай не оповестява данни за жертвите си, а когато го прави, те нормално са ниски - тя призна единствено за един умрял измежду стотици членове на екипажа, когато Украйна потопи флагмана на Черноморския боен флот крайцера " Москва " през април.

В. " Вашингтон пост " обръща внимание на сарказма в изказване, оповестено в " Teлеграм " от отдела за стратегически връзки на въоръжените сили на Украйна, в което се допуска, че случаят е резултат от " повърхностно боравене с нагревателни уреди, занемаряване на ограниченията за сигурност и пушене ".

Голяма част от западните медии обръщат съществено внимание на отрицателните оценки за качествата на висшето съветско командване, звучащи в мненията на водещи съветски блогъри, информиращи за хода на военните дейности в Украйна.

Вестник " Ню Йорк таймс " обръща внимание на различен аспект от войната в Украйна. Изданието отбелязва, че Украйна продължава да смъква съветски безпилотни самолети, само че цената за това е висока. Когато скъпи ракети смъкват евтини безпилотни самолети, същинският победител с течение на времето може да се окаже страната, която харчи по-малко, показва вестникът, цитирайки военни специалисти, които слагат под въпрос успеваемостта на дейностите на Киев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР