Русия призна, че е нанесла случаен удар по един от

...
Русия призна, че е нанесла случаен удар по един от
Коментари Харесай

Русия случайно удари свой град, в центъра му се образува 20-метров кратер

Русия призна, че е нанесла инцидентен удар по един от личните си градове - Белгород - който се намира наоколо до Украйна. По-рано беше обявено за огромна детонация, в която бяха ранени две дами, а здания бяха развалени, заяви Sky News.

Белгород е бил изумен от “авиационни муниции ” от свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 късно в четвъртък, заяви съветското министерство на защитата за държавната осведомителна организация ТАСС.

Министерството на защитата не удостовери какъв тип оръжие е било изстреляно.

“Докато аероплан Су-34 на военновъздушните сили е летял над град Белгород, е имало инцидентно изхвърляне на авиационен арсенал ", се споделя в изказването. Министерството на защитата добави, че някои здания са били развалени и към този момент е почнало следствие, прибавят от ТАСС.



Областният шеф Вячеслав Гладков заяви, че при гърмежа са ранени две дами и разгласи изключително състояние. В Telegram Гладков съобщи, че на една от основните улици има кратер с диаметър 20 метра. При гърмежа са развалени четири автомобила и четири жилищни здания.

PHOTO: Crater after Belgorod explosion
— Insider Paper (@TheInsiderPaper)
Видеозапис от мястото демонстрира купчини бетон на улицата, няколко развалени автомобила и постройка със счупени прозорци. На видеото като че ли се вижда преобърнат автомобил върху покрива на магазин.



Белгородската област е една от няколкото елементи на Южна Русия, където Украйна нападна хранилища за гориво и муниции от началото на войната през февруари 2022 година, напомня Sky News.



През юли Гладков съобщи, че при украинска ракетна офанзива против Белгород са починали минимум четирима души. Междувременно заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации отхвърли страната му да прави военни закононарушения посредством всеобщо принудително прекачване на деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР