Русия привика посланика на Латвия и изрази изрази остър протест

...
Русия привика посланика на Латвия и изрази изрази остър протест
Коментари Харесай

Русия гневна на Латвия заради събарянето на съветски паметници

Русия привика посланика на Латвия и изрази изрази изострен митинг поради " продължаващата политика на държавен вандализъм в Латвия за демонтирането на руски монументи " , оповестява ТАСС.

" На ръководителя на латвийската дипломатическа задача беше връчена протестна нота по отношение на продължаващата политика на държавен вандализъм в Латвия с демонтирането на руски монументи. Разглеждаме това безчовечие в подтекста на формалната политика на Рига за прослава на нацизма ", показват от съветското външно министерство.

" Беше обърнато внимание на обществените антируски изказвания на посланика, по-специално тези, че Рига унищожава монументи на руските освободители, защото специфичната военна интервенция на Русия в Украйна е продължение на войната против фашизма в средата на предишния век. Беше маркирано, че сходни неофашистки изказвания на посланик, работещ в Русия, са неприемливи ", акцентират от Министерство на външните работи.
 Полша събори руски монументи и разгневи Русия
Полша събори руски монументи и разгневи Русия

Това бил следващ опит за провокиране на ненавист у поляците към руснаците

Отбелязва се, че дипломат Марис Риекстинс е бил известен, че дейностите на латвийските управляващи за възпрепятстване на действието на културния център " Дом на Москва " в Рига и санаториума " Янтарни бряг " в Юрмала предвид на вероятното отчуждаване на тези съветски парцели са изцяло противозаконни.

" Беше очебийно, че цялостната отговорност за тези и други враждебни дейности ще бъде напълно на латвийската страна. Запазваме си правото да предприемем ответни ограничения, в това число асиметрични, които сигурно ще бъдат мъчителни за Рига ", предизвестяват от външното министерство. Добавяйки, че посланикът е взел под внимание позицията на Москва.
 Руски народен представител изиска Митрофанова да поеме под протекция паметника
Руски народен представител изиска Митрофанова да поеме под протекция паметника " Альоша "

Той се притеснява от оскверняването или събарянето му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР