Русия привика германския посланик заради решението на Берлин да създаде

...
Русия привика германския посланик заради решението на Берлин да създаде
Коментари Харесай

Русия бясна на Германия заради създаването на военноморски щаб на НАТО в Рощок

Русия привика немския дипломат поради решението на Берлин да сътвори районен щаб на морското командване на НАТО в Рощок в Източна Германия, заяви съветското външно министерство, представено от БиБиСи.

Посланикът на Германия в Москва Александър Граф Ламбсдорф е бил извикан в съветското външно министерство и против него е бил подаден " изострен митинг ".

" На посланика беше казано, че тази стъпка от страна на ръководещите кръгове на Германия е продължение на курса към пълзяща проверка на резултатите от Втората международна война и милитаризация на страната ", се споделя в изказване на ведомството, представено от Интерфакс.

Руското външно министерство упреква Германия в " жестоко нарушение на духа и буквата на Договора за дефинитивно споразумяване във връзка с Германия от 12 септември 1990 година [ " Договорът 2+4 ", подписан сред разграничената Източна Германия и Федерална република Германия, както и Съединените щати, Англия, Франция и Съветския съюз], в сходство с наредбите на параграф 3 на член 5 от който е длъжна да предотврати разполагането на непознати войски на територията на някогашната Германска демократична република. "

На фона на възходящите страхове, че Русия може да разшири своята експанзия след нахлуването си в Украйна, НАТО откри команден център в немския град Рощок под управлението на немския флот.

" Щабът ще играе решаваща роля в правенето на отчети за военната обстановка и в отговора на районните провокации, в това число отбраната на ползите на страните-членки на НАТО от нападателни дейности, изключително поради близостта на Русия ", сподели ръководителят на немското отбранително ведомство. 
 Европейски Съюз утвърди заем от 35 милиарда евро за Украйна от замразени съветски активи
Европейски Съюз утвърди заем от 35 милиарда евро за Украйна от замразени съветски активи

Новите средства ще бъдат изплатени до края на 2025 година, като заемът е привързан с задължения на Украйна да поддържа демократични механизми

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР