Русия пристъпи към „план Б” за Донбас, осъзнавайки, че украинското

...
Русия пристъпи към „план Б” за Донбас, осъзнавайки, че украинското
Коментари Харесай

Експерт от Киев: Русия пристъпва към „план Б” в Донбас, Украйна загуби инициативата

Русия пристъпи към „ проект Б” за Донбас, осъзнавайки, че украинското държавно управление не дава специфичен статут на този район. За това разказал по украинската телевизия ТВ ръководителят на Центъра за военноправни проучвания Александър Мусиенко.

Според него, Киев недооценява Москва. Независимо че са изчерпани всички лостове за въздействие, Украйна не съумя да вземе самодейността. Единственият препоръчан сюжет беше за въвеждане на миротворци в Донбас. Киев продължи да разисква, до момента в който в същото време Русия внесе съответна проекторезолюция в Организация на обединените нации.

В резултат в този момент в дневния ред е съветският план „ проект Б”. Експертът акцентира, че в Украйна приказват, а в РФ работят. С такива дейности Русия резервира статута си на авторитетна страна. На аналогични позиции Кремъл се придържа и по отношение на Крим. Според Мусиенко, връщането на полуострова ще бъде „ политически крах” за съветския народ. Той заключава, че за руснаците е значимо да осъзнаят своята мощ, че с тях се преценяват в света.

Експертът добавил, че Украйна още ще се побори за Крим, тъй като нищо невероятно няма, за което свидетелства историята. Тази вероятност обаче в този момент е призрачна. / БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР