Русия през първите пет дни на месец май е намалила

...
Русия през първите пет дни на месец май е намалила
Коментари Харесай

Русия в началото на месец май е намалила дневния добив на петрол


Русия през първите пет дни на месец май е понижила внезапно дневния рандеман на нефт – до 1,528 млн. тона дневно, или 11,2 млн. барела дневно, е съобщил за „ Интерфакс “ източник, осведомен с данните от статистиката. В съпоставяне с данните от края на април дневният рандеман за петте дни от месец май до празниците е понижен с примерно 34 хиляди барела дневно. Това значи, че до избраните условия по договорката ОПЕК+ от равнището 11,17 хиляди б/д, за Русия е останало да понижи производството общо с 30 х.б/д.
Според данните на статистиката, отбелязва източникът, главното намаляване на производството на петрол е обезпечено от страна на „ Сургетнефтегаз “. За времето на осъществяването на договорката компанията строго извършва избрани размери от добива на нефт, без да позволява дребни съмнения.
До 14 април „ Сургутнефтегаз “ е осъществявал рандеман от 166,4 млн. тона дневно (1,22 млн.б/д). Но на 24 април компанията внезапно в един миг е понижила производството на петрол до 163,8 хиляди т/д (1,2 млн.б/д). Това равнище е поддържано до края на април. Следващият стадий от спада е бил на 2 май, когато „ Сургутнефтегаз “ едновременно е намалил дневния рандеман на нефт до 162,5 хиляди т (1,19 млн. б/д). Това равнище на рандеман е траяло да се резервира за всички майски празници.
Останалите компании са запазили с дребни съмнения размера на дневното произвеждане на нефт през май спрямо данните от април. Така че, в случай че през април „ Роснефт “ е добивал 536,1 хиляди т/д, то приблизително през май добивът е бил 53к хиляди т/д. Добивът на „ Газпром петрол “ е понижен с 22,8 хиляди т/д от април на 22,7 хиляди т/д през май.
Добивът на „ Лукойл “ и „ Татнефт “ през май е останал на равнището на април 223,5 хиляди т/д и 80,6 хил т/д надлежно. Производството на нефт в границите на плана „ Сахалин -1 „ е повишен от 38,8 хиляди б/ до 39,3 хиляди б/д.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР