Русия през 2040 г, както и преди ще остане да

...
Русия през 2040 г, както и преди ще остане да
Коментари Харесай

ВР: Русия и през 2040 г. ще остане на второ място по добив на газ след САЩ


Русия през 2040 г, както и преди ще остане да заема второ място в света по рандеман на природен газ след Съединени американски щати. При това производството на „ синьо гориво “ в Русия в ще се усили с 29 % спрямо 2016 година - до 72 милиарда Куб фута дневно (около 2 милиарда куб м на ден), се споделя в новата прогноза на английската нефтогазова компания Вербовъчна разработка (BP Energy Outlook 2018).

„ Добивът на газ в Русия към 2040 година ще се усили с 29 % (до 72 милиарда куб фута на ден) на фона на растящото търсене на международните пазари. По рандеман на газ, Русия ще заеме второ място в света след Съединени американски щати “, предвижда Вербовъчна разработка.

Според данните на статистическия обзор на Вербовъчна разработка за международната енергетика (BP Statistical Review of World Energy 2017), съгласно данните за 2016 година, Съединени американски щати заемат първо място в света по рандеман на газ с произвеждане от 749,2 милиарда куб м. Второ място заема Русия с рандеман през 2016 година от 579,4 милиарда куб м. Припомняме, че съгласно съветския енергиен министър, през 2017 година съветската страна е нараснала добива с 50 милиарда куб м.

Що се касае до Съединени американски щати, само че през 2040 година делът в общия размер на добиваният в света газ ще е съвсем 25 %, отбелязва още Вербовъчна разработка.

Като цяло от Вербовъчна разработка чакат мощен растеж на търсенето на природен газ за планувания интервал за сметка на процеса на индустриализация е нарастване на нуждата от електрическа енергия в разрастващите се страни, а също по този начин и преход на страните към по-голямо потребление на газ вместо въглища.

Очакването е доставите на LNG да се усилят съвсем двойно.

„ Устойчивостта на доставките на LNG доста усилва достъпността на газа по целият свят, а размерът от LNG при започване на 2020-те години ще надвиши доставката на тръбопроводно синьо гориво “, чакат още от Вербовъчна разработка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР