Русия преустанови годишните плащания към Арктическия съвет до възобновяване на

...
Русия преустанови годишните плащания към Арктическия съвет до възобновяване на
Коментари Харесай

Русия спира годишните плащания към Арктическия съвет

Русия прекрати годишните заплащания към Арктическия съвет до обновяване на действителната му работа с присъединяване на всички страни членки , осведоми Ройтерс.

Сътрудничеството сред западните арктически страни от междуправителствения орган и Москва беше замразено, откакто Русия стартира нашествието си в Украйна през 2022 година

Арктическият съвет беше основан през 1996 година, с цел да разисква въпроси, засягащи полярния район, вариращи от замърсяване до локално икономическо развиване до задачи за търсене и избавяне.

Работата на Съвета, в който влизат Финландия, Норвегия, Исландия, Швеция, Русия, Дания, Канада и Съединените щати, в предишното докара до обвързващи съглашения за запазване и запазване на околната среда.

Но с края на съдействието с Москва към една трета от 130-те плана на Съвета бяха спрени предходната година/ Новите планове пък не могат да се извършват, а съществуващите не могат да бъдат подновявани. Към Момента Русия не възнамерява да напусне Арктическия съвет.

По-рано този месец представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова уточни, че в случай че Съветът се трансформира " в институция, враждебна към Русия ", тогава Москва ще обмисли дали да остане в него.
 Резултатите от Арктическия съвет - няма учредения за спорове, няма и единодушие
Резултатите от Арктическия съвет - няма учредения за спорове, няма и единодушие

За първи път страните от Арктическия съвет са без взаимна декларация заради позицията на Съединени американски щати за климата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР