Русия пренасочва към своите мрежи интернет трафика в окупиран район ...

Русия пренасочва към своите мрежи интернет трафика в окупиран район

Русия пренасочва към своите мрежи интернет трафика в окупиран район на Украйна

Русия пренасочва към своите мрежи интернет трафика в окупиран регион на Украйна Москва се пробва да затегне хватката си към ХерсонПрепоръчай (0)
Русия е пренасочила интернет трафика на окупирания украински район Херсон през съветска информационна инфраструктура, заяви в понеделник NetBlocks, която следи за спирания в интернет услугите.

Ходът наподобява ориентиран към стягане на хватката на Москва към района, върху който твърди, че е поела цялостен надзор. Назначените от Русия управляващи в елементи на Херсон настояват, че районът ще стартира да употребява съветската рубла от 1 май, предава Ройтерс.

Базираната в Лондон NetBlocks съобщи, че е проследила съвсем цялостно спиране на интернета в Херсонска област в събота, което е засегнало разнообразни украински снабдители. Връзката е възобновена след няколко часа, само че разнообразни индикатори сочат, че в този момент трафикът минава през Русия.

„ Свързаността в мрежата е пренасочена през съветския интернет вместо през украинската телекомуникационна инфраструктура и затова в този момент евентуално е обект на съветски интернет регулации, наблюдаване и цензура “, написа NetBlocks в своя уеб страница.

Британското министерство на защитата съобщи в неделя, че дейностите на Русия в района „ евентуално са показателни за желанията на Русия да упражнява мощно политическо и икономическо въздействие в Херсон в дълготраен проект “.

То показва изказвания за потреблението на рублата и отменяне на опцията за връщане на района под украински надзор.

Кирил Стремусов, заместник-ръководител на това, което Русия назовава „ гражданска военна районна администрация “ на Херсон, сподели пред съветската организация РИА в четвъртък, че четиримесечният срок, когато украинската гривна и съветската рубла са в обращение, ще стартира на 1 май.

Украйна признава, че е изгубила надзор над по-голямата част от Херсонска област, в това число над едноименната столира на района, само че споделя, че нейните въоръжени сили отбиват опитите на Русия да доближи до границите на провинцията.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg