Русия премина страшно много червени линии, не просто е във

...
Русия премина страшно много червени линии, не просто е във
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева, политолог: Русия премина страшно много червени линии

" Русия мина ужасно доста червени линии, не просто е във война, а тя ескалира, не просто ескалира войната, а анексира територии и против тези анексации среща в действителност единомислещ или всеобщ отпор както в Европейския съюз, по този начин и в Съвета на Европа, и в Организация на обединените нации. Това съобщи политологът проф. Анна Кръстева в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ .

" Ситуацията през днешния ден е друга и или би трябвало да скъса Русия дипломатически връзки с всички европейски страни, което би било мъчно и би било в действителност трагично, само че бидейки в положение на война, която ескалира, би трябвало да одобри отрицателните реакции на голям брой европейски страни, измежду които и България “, добави проф. Кръстева. 

Тя добави, че отводът на парламентарните групи да поканят посланиците на Русия и Беларус да не участват на първото съвещание на 48-ото Народно заседание няма не е нарушаване на нашия протокол, а  България формулира една позиция, която се споделя от голямо болшинство страни в света.

" Дипломацията е извънредно значимо оръжие или инструмент за договаряния, за преустановяване на война. Но когато Русия е в положение на война това е несравнимо по-важно, в сравнение с е дипломатическият протокол “, съобщи проф. Кръстева.

Тя добави, че в международен мащаб стартират опити за договаряния.

" Турският президент още веднъж изрично предложения съветския президент да премине точно към дипломатическите ходове, да седне на масата на договаряния, и Турция се самопредложи да бъде този посредник сред Украйна и Русия, който да очертае дипломатически кротичък преход за излизане от война. Някои от най-приближения кръг на Путин, външният министър, също пуснаха в интернационалното обществено пространство концепцията – концепция не, а просто някаква неразбираема, само че по този начин или другояче подготвеност за договаряния “, съобщи проф. Кръстева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР