Русия прекратява от утре военните учения в Южния и Западния

...
Русия прекратява от утре военните учения в Южния и Западния
Коментари Харесай

Отбой! Русия прекратява ученията в Южния и Западния военен окръг

Русия приключва от на следващия ден военните учения в Южния и Западния боен окръг, разгласи министърът на защитата Сергей Шойгу. Това значи евакуиране на струпаните по границата с Украйна съветски войски.

Шойгу дойде на полуостров Крим, с цел да следи заключителния стадий на огромните учения на съветските въоръжени сили там.

След приключването на маневрите той съобщи, че задачите са били изпълнени и войските са показали способността си да защитят страната.

„ В тази връзка взех решение да завърша проверовъчните мероприятия в Южния и Западни боен окръг. Генералният щаб, командващите на войските на военните окръзи и на въздушно-десантните войски да възнамеряват и да пристъпят от 23 април към връщане на войските в местата на непрекъсната дислокация “, сподели министърът.

Шойгу заяви за нараснала военна интензивност на НАТО наоколо до южните граници на Русия.

„ Внимателно следим прехвърлянето на войски на Алианса в региона на идните учения „ Defender Europe 2021 “. В Полша, Словакия, Унгария, Румъния и България са основани координационни центрове, които обезпечават посрещането на войските на НАТО и на товарите. Една от главните съдружни групировки на войските на НАТО се разпростира в черноморския район “, сподели той.

Министърът на защитата разпореди на подчинените си да продължат наблюдението на региона на натовските учения и да имат подготвеност да реагират неотложно при положение на неподходящо развиване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР