Русия прекрати действието на Спогодбата за избягване на двойно данъчно

...
Русия прекрати действието на Спогодбата за избягване на двойно данъчно
Коментари Харесай

Русия прекрати данъчните спогодби с България

Русия приключи действието на Спогодбата за отбягване на двойно данъчно облагане с България и аналогични документи с куп други страни. Това се случва с формален декрет на президента Владимир Путин с аргумента, че това са „ вражески “ страни.

Припомняме, че през март предходната година Русия сложи всички страни от Европейския съюз, в това число и България, както и още редица страни, наложили наказания на агресора, в лист с така наречен „ вражески “ страни.

За желанията да разтрогне данъчните си съглашения с тях се заприказва още през март тази година. Тогава мярката се разказа като отговор на решението за включване на Русия в европейския лист от страни, които не сътрудничат по данъчни въпроси.

На процедура с указа на Путин от 8 август към този момент няма да работят данъчните облекчения, свързани с приходи от трудова активност, авторски права, недвижимо имущество, дивиденти, лихви и други.

Според указа споразуменията се приключват до

отстраняването от непознати страни на осъществените от тях нарушавания на законните стопански и други ползи на Руската федерация, правата на нейните жители и юридически лица “.

Справка на Economic.bg в Националната организация за приходите демонстрира, че България има съглашение за отбягване на двойно данъчно облагане с Русия от 1995 година То се отнася до налозите, дължими за имущество и за приходи, в това число налог общ приход и налог облага.

Такива съглашения са част от интернационалното право по силата на Виенската спогодба за правото на договорите, която е утвърдена от България през 1987 година

Споразуменията за отбягване на двойното данъчно облагане засягат лица и компании, които имат приходи или имущество, които подлежат на облагане и в двете страни по тях.

Понастоящем съответните съглашения са в действие сред Русия и 84 страни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР