Русия предупреди Zoom, че софтуерното приложение за видеоконференции може да

...
Русия предупреди Zoom, че софтуерното приложение за видеоконференции може да
Коментари Харесай

Русия заплаши Zoom с блокиране

Русия предизвести Zoom, че софтуерното приложение за видеоконференции може да бъде изцяло блокирано в страната, откакто локалните медии оповестиха, че е лимитирало достъпа на държавни организации и държавни компании, съобщи Агенция Франс Прес.

Американската компания се очерта като световен водач в приложенията за видеоконферентна връзка и стана навсякъде употребена, откакто фирмите и учебните заведения се реалокираха онлайн след експлоадирането на пандемията от ковид. Руските медии оповестиха, че Zoom е забранил на своите дистрибутори да работят с държавни организации и компании в Русия и редица постсъветски страни, известни като Общността на самостоятелните страни, заради опасения от новите американски наказания против Москва.

Александър Башкин, член на горната камара на съветския парламент, съобщи пред държавната организация РИА Новости, че Москва може да бъде принудена да отговори.

„ Русия не е последовател на глобите, само че в случай че Zoom вземе такова решение във връзка с държавни организации и държавни компании, тогава е допустимо да се блокира тази услуга у нас като реципрочна, симетрична мярка ", съобщи членът на Съвета на федерацията.

Преди това Русия блокира западни онлайн платформи като LinkedIn и през март стартира да забавя скоростта на услугите на Twitter в страната в опит да принуди американския колос в обществените медии да отстрани това, което съгласно Москва е „ нелегално наличие ".

Президентът Владимир Путин се оплака, че огромните софтуерни компании се конкурират с страните, а управляващите се стремят да основат локални съперници, които да заменят западните платформи.

Министърът на образованието Сергей Кравцов съобщи, че съветските учебни заведения няма да бъдат наранени от евентуална възбрана, като добави, че новата система за видеоконференции в страната „ Сферум " може да служи като сурогат.

" Готови сме за всяка обстановка. И несъмнено, ще се съсредоточим повече върху личния си програмен продукт ", сподели той, представен от ТАСС. Руската нуклеарна корпорация " Росатом " съобщи, че по същия метод няма да има проблем със възбраната на Zoom.

" Руската нуклеарна промишленост употребява лична вътрешна затворена платформа за връзка ", съобщи представител, представен от РИА Новости.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР