Русия предупреди в сряда за експлозивно разпространение в страната на

...
Русия предупреди в сряда за експлозивно разпространение в страната на
Коментари Харесай

Русия предупреди за експлозивно разпространение на Делта варианта на коронавируса

Русия предизвести в сряда за " избухливо " разпространяване в страната на разновидността " Делта " на ковид, като влошаващо ситуацията събитие е бавната имунизационна акция, водеща до бързо възходящ брой на инфектираните и умрелите от COVID-19, осведоми " Франс прес ".

Изтъквайки увеличение на инфектираните с ковид във всички съветски райони, вицепремиерът Татяна Голикова прикани за по-строги ограничаващи ограничения и ускорение на имунизациите.

" Миналата седмица смъртността, обвързвана с COVID-19, се усили с 21,3% спрямо предходните месеци ", означи Голикова, откакто страната записва хиляди новозаразени и стотици умряли всеки ден.

" Ситуацията стана избухлива ", акцентира от своя страна кметът на Москва Сергей Собянин, който пое водеща роля в отговора на Русия на пандемията.

Той сподели, че през последните две седмици в съветската столица, епицентърът на болестта в страната, са регистрирани повече от 50 000 новозаразени, наричайки го пик на пандемията.

Силно заразният вид " Делта, който се появи за първи път в Индия, съставлява близо 90% от новите случаи в Москва, сподели Собянин.

Той сподели, че градът разполага с 20 000 кревати за пациенти с ковид, повече от половината от които са заети.

Руските управляващи ускориха ограниченията, с цел да насърчат популацията, съмнително към коронавирусните ваксини, да бъде инокулирано.

Миналата седмица Собянин разгласи наложителни имунизации за 60 % от чиновниците в бранша на услугите до 15 август.

Градът също по този начин вкара анти-Covid пропуск за вечеря от 28 юни, допускащ единствено на жителите, които са били имунизирани, заболели през последните шест месеца или могат да показват неотдавнашен негативен PCR тест в заведенията за хранене.

Въпреки че безплатните убождания са налични за руснаците от декември, единствено 20,6 милиона от население от към 146 милиона са получили най-малко една доза ваксина, съгласно уеб страницата на Гогов, който събира данни на Covid от районите и медиите.

Русия е измежду страните, най-силно наранени от пандемията, с шести по брой случаи в света, съгласно асортимент на AFP, основан на публични данни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР