Русия предупреди Съвета за сигурност (СС) на ООН за опасните

...
Русия предупреди Съвета за сигурност (СС) на ООН за опасните
Коментари Харесай

Русия не иска Косово да има армия

Русия предизвести Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации за рисковите последствия от преобразуването на силите за сигурност на Косово в пълноценна войска. Заместникът на непрекъснатия представител на Русия в международната организация Владимир Сафронков съобщи, че обстановката в Косово деградира и " горещите глави " неизбежно ще употребяват тези въоръжени сили против сръбското население в Косово, осведоми БГНЕС.
" Според нашите оценки обстановката в Косово освен, че не се стабилизира, само че назад - деградира. Натрупват се отрицателни фактори. Развитието на ситуацията изисква градивно дипломатическо присъединяване и придирчив интернационален надзор, на първо място по линията на Мисията на Организация на обединените нации в Косово ", сподели дипломатът на съвещанието на Съвета за сигурност.
Той обърна внимание на отсъствието на прогрес в следствието на убийството на известния политик Оливер Иванович, от деня на което минаха четири месеца, както и на ареста на шефа на канцеларията на сръбското държавно управление по косовските въпроси Марко Джурич, съпроводен с пребиването на десетки хора.
" Такова нестимулирано принуждение от страна на косовските елементи със особено предопределение слага под сериозна опасност така и така нежния мир в Косово. Само с помощта на виновното държание на сърбите се размина без клане ", означи Сафронков. Според него натовските сили за Косово и задачата на Европейски Съюз в региона на върховенството на закона са следили безучастно ставащото в профил и са се самоотстранили от осъществяването на задачата за обезпечаване на публичния ред и сигурност.
Според съветския представител на фона на сходна политика в Прищина " се култивира възприятие за безотговорност и всепозволеност ". " Въпреки резолюцията на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации 1244 продължава подготовката към промяна на сегашните сили за сигурност на Косово в пълноценна войска. За това спомагат, излизайки отвън рамките на мандата на Организация на обединените нации обособени натовски контингенти от състава на силите в Косово. По-специално се употребява затворената територия на военната база " Бондстил ", заяви той.
По думите на Сафронков по този метод се реализира военна подготовка на косовско албанските силови структури за водене на дейни бойни дейности ". " Бихме желали да предупредим, че в полза на мира и сигурността на Балканите е належащо да се спре основаването на този " пестник ", който някои " горещи глави " неизбежно ще употребяват против сръбското население в северната част на края (Косово) ", уточни дипломатът. Той подсети, че основаването въз основата е било обосновано с нуждата да се обезпечи интернационалното наличие под егидата на Организация на обединените нации и " безспорната необщителност " на военния обект " провокира въпроси ". " Международната общественост има право да знае каква тъкмо военна активност се реализира там, кого и за какви задания се приготвя, какви учения се организират ", акцентира Сафронков като предложи да се включи тази информация в постоянния отчет на Организация на обединените нации.
Той изрази вяра, че командването на натовската задача ще прояви благоразумие и ще преразгледа " неверното решение " да приключи контактите с представителите на Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР