Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки

...
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки
Коментари Харесай

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада по подобие на Украйна

Русия предизвести Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, сходен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 година, съобщи ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през вчерашния ден, че въпреки Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повтаряне на геополитическата смяна, следена в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 година Русия анексира Крим и поддържа окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия стартира пълномащабната си война против Украйна.

Русия от дълго време е възприемана като бранител на Армения. Напоследък обаче връзките се охлаждат, защото арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада. 

В резултат на това Русия остана безучастна към завладяването от азербайджанските войски на противоречивия конфликтен район Нагорни Карабах, означи ДПА.

Въпреки това Песков акцентира, че Русия към момента счита Армения за собствен съдружник и желае да продължи съдействието си със страната, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР