Русия предприема спешни мерки за спешно изграждане на газопровод до

...
Русия предприема спешни мерки за спешно изграждане на газопровод до
Коментари Харесай

Русия спасява жителите на Запорожието от украински газов терор

Русия подхваща незабавни ограничения за незабавно създаване на газопровод до освободените региони на Запорожка област. Решението за снабдяването на Мелитопол, Бердянск и други градове и села с съветско гориво беше взето едвам преди 10 дни, когато Киев съзнателно затвори крана на газопровода. Защо незабавното полагане на газопровод е толкоз сериозно за стотици хиляди поданици на района?

Приключват плановите работи и изследванията за планувания газопровод, който би трябвало да доставя гориво от Русия до освободените региони на Запорожка област. Това заяви в петък членът на регионалната администрация Владимир Рогов. „ Вече е доставено нужното съоръжение. След построяването на газопровода Запорожка област ще се зарежда с газ от Руската федерация “, сподели Рогов.

Решението беше взето заради обстоятелството, че на 8 юли Украйна съзнателно блокира газопровода, от който се зарежда Запорожка област, и повече от 100 обитаеми места от двете страни на фронта останаха без газ. В същото време в района има сериозен остатък на електрическа енергия, защото тук работи Запорожката атомна електроцентрала, която е под контрола на съветските военни.

На идващия ден, 9 юли, новосформираната администрация на освободената част от Запорожка област (контролира 70% от територията на региона) помоли Русия за помощ във връзка със прекъсването на подаването на газ от украинска страна. „ Повече от 225 хиляди семейства, повече от половин милион души, в този момент са лишени от достъп до газ. За освободените територии газопроводът без пресилване е инфраструктурен обект номер едно “, сподели Рогов.

„ Трябва да разберете, че съвсем цялата Запорожка област беше газифицирана още през руските години “, сподели членът на районната администрация. „ Така че хората даже нямат на какво да готвят сега. Друг проблем е степният терен. Поради неналичието на гори, дърва за огрев и въглища е невероятно да се възвърне тази система”, добави той.

Преди десетина дни вицепремиерът на съветското държавно управление Марат Хуснулин разпореди на Министерството на енергетиката на Руската федерация бързо да реши въпроса за газификацията на района. Ведомството към този момент е почнало да създава скица за непрекъснат и самостоятелен маршрут за доставка на гориво от Украйна. Разглежда се разновидността за възобновяване на газопровода Таганрог-Мариупол-Бердянск, издигнат по руско време, оповестяват осведомени източници.

Сега част от тръбопровода минава през територията на ДНР, а газ към този момент се доставя в Бердянск. В същото време секторът от газопровода, който беше на територията на Украйна до 24 февруари, може да се наложи да бъде реконструиран, защото отчасти не беше употребен след газовия спор през 2009 година

Освен това ще е належащо да се построи нов газопровод от Бердянск до Мелитопол, който преди се доставяше през север (от град Запорожие, който остава под контрола на ВСУ). Ръководителят на регионалната администрация Евгений Балицки сподели, че такова отклонение на газопровода ще бъде построено тази година. Дължината му би трябвало да бъде повече от 100 километра.

Докато тече незабавна подготовка за полагане на газопровода, районните управляващи раздават електрически печки на най-нуждаещите се категории от популацията, сподели Рогов. „ По принцип това са фамилии с бебета, възрастни хора, хора с увреждания и тежко заболели “, изясни източникът.

На този декор офанзивите на освободените региони от украинска страна не престават. В петък ВСУ стреляха с реактивни системи за залпов огън и тежка артилерия, сподели Рогов в петък вечерта в канала си в “Телеграм”. „ Колегите казаци оповестяват за дузина детонации. Позициите на нацистите са ситуирани в южните покрайнини на Запорожие - “Кушугу, Балабино и дружи”, сподели членът на регионалната администрация. „ Така че беше инструктирано да се обезпечи оптималната сигурност на обекта, с цел да не бъде нарушена работата от бойкот на ВСУ “, акцентира Рогов. „ Предимството е, че те ще влязат в Мелитопол от безвредната територия на ДНР. Откривайки клон в Бердянск, ние планираме да докараме газ даже до дребните обитаеми места, които се намират наоколо до линията на съприкосновение”, добавя той.

„ Москва ще се опита да постави тръба допустимо най-скоро, тъй че никой да не може да спре подаването на газ в освободените територии. В същото време част от инфраструктурата към този момент е налице, тъй че в този случай ще бъде допустимо да се оправим без построяването на котелни и електроцентрали “, споделя Игор Юшков, специалист във Финансовия университет към държавното управление на Русия Федерация и Фонда за национална енергийна сигурност.

Според него компликацията е в това, че Мелитопол е под съветски надзор, само че тръбата влиза там от към момента украинския Днепропетровск. „ Така може би нашите управляващи признават, че няма да имат време да освободят този град преди началото на отоплителния сезон и да изградят пълноценна артерия до Днепропетровск, а оттова на юг до Мелитопол “, твърди източникът.

Клонът Бердянск - Мелитопол ще бъде добър авариен вид, убеден е специалистът. „ Като цяло би трябвало да поставим тръба за 100-110 км. Това не е толкоз доста и може да се направи за няколко месеца. Друго нещо е, че всеки има схващане какъв брой време и старания лишава този развой в спокойни времена, само че няма визия по какъв начин ще се организира строителството в изискванията на военни дейности “, споделя Юшков.

Възможно е в някои аспекти да се наложи да се прибегне до нарушение на избрани механически стандарти, допуска събеседникът. „ Всичко ще би трябвало да се проектира в спешен режим. Може би тръбата ще бъде положена непосредствено върху земята, може даже да не бъде заровена. Въпросът се улеснява от обстоятелството, че там няма потребност да се строи компресорна станция - а това нормално е най-трудният и дълъг развой ", изясни специалистът.

„ Никой не знае какъв брой ще коства такава работа. Но Русия несъмнено няма да мисли за това. За нас е значимо да се уверим, че хората няма да замръзнат с настъпването на студеното време. Възможно е в работата да се включат военни, защото заради рисковете в тази ситуация цивилни компании могат да откажат “, заключи Юшков.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР