Русия предприе във вторник най-масирания си ракетен обстрел от началото

...
Русия предприе във вторник най-масирания си ракетен обстрел от началото
Коментари Харесай

Кризисна ситуация. Руски ракети паднаха в Полша. Над 7 млн. украински домове са без ток 


Русия предприе във вторник най-масирания си ракетен обстрел от началото на експанзията си против Украйна .

По данни на Генералния щаб на украинската войска и президента Володимир Зеленски по електроснабдителната мрежа на страната са изстреляни сред 85 и 100 ракети , поради което над 7 милиона семейства са останали без ток.

На този декор почитан източник от американското разузнаване заяви пред, че съветски ракети са паднали на територията н прилежаща Полша , която е членка на НАТО.

Говорителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер не удостовери незабавно информацията, само че сподели, че министър председателят Матеуш Моравецки е свикал незабавно съвещание на службите поради “кризисната обстановка ”.

Според локални медии двама души са починали във вторник, откакто снаряд е поразил сграда за сушене на сено в село Пжеводов , което се намира на няколко километра от полско-украинската граница.

Масираните ракетни офанзиви на Русия против украинската енергийна инфраструктура предизвикаха и нарушение на електроснабдяването в Молдова , заяви вицепремиерът ѝ Андрей Спину в Телеграм. Той уточни, че удари са засегнали основен за страната електропровод, чието зареждане е било прекратено.

Руският обстрел стана факт на фона на срещата на върха на Г-20 в Индонезия по-рано денем, която се организира в отсъствието на съветския президент Владимир Путин .

На нея украинският му сътрудник Володимир Зеленски прикани посредством конферентна видеовръзка водачите на най-богатите страни в света да продължат да оказват помощ на страната му в съпротивата ѝ против съветската войска.

След последвалите ракетни удари зам.-началникът на кабинета на Зеленски - Кирило Тимошенко, заяви, че 15 енергийни обекта в цялата страна са били изумени, в резултат на което “повече от 7 милиона домове към този момент нямат ток ”.

Киев заключи, че това е “най-масираната ” офанзива против енергийната система на Украйна от началото на съветската инвазия през февруари. Освен столицата , бяха обстреляни и други огромни градове като Лвов , Волин , Ровно , Кировград , Харков и Полтава .

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Три майки, три истории и най-малко три незнайни  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР