Русия, предполагаемия лидер на алианса БРИКС, представи планове за нова

...
Русия, предполагаемия лидер на алианса БРИКС, представи планове за нова
Коментари Харесай

БРИКС ще създаде нова система за плащания с криптовалути

Русия, хипотетичния водач на алианса БРИКС, показа проекти за нова платежна инфраструктура, употребяваща блокчейн технология.

Тази новаторска система, съсредоточена върху блокчейн и криптовалути, ще служи като самостоятелна платформа за улеснение на комерсиалните разплащания. Позиционирана като опция на преобладаващия щатски $, тази самодейност има за цел да насърчи по-приобщаващ и обективен финансов пейзаж.

Предвидената платежна рамка е предопределена да задоволява потребностите както на държавните управления, по този начин и на предприятията и физическите лица. Потенциалният ѝ триумф дава обещание на необятен кръг заинтригувани страни – от държавни органи до елементарни жители – да извлекат обилни изгоди.

Юрий Ушаков, съветски посланик, удостовери , че препоръчаният платежен механизъм на БРИКС ще употребява най-съвременни технологии, включвайки цифрови активи и криптовалути в своята архитектура, основана на блокчейн.

Като дава опция на страните членки и на други нововъзникващи стопански системи да правят трансгранични преводи, платежната система на БРИКС може евентуално да оспори господството на щатския $, като по този метод окаже напън за понижаване на динамичността на неговото световно търсене и предложение.

Ушаков акцентира стратегическата цел на БРИКС да ускори въздействието си на интернационалната финансова сцена, като платежната инфраструктура служи като основна първа стъпка към постигането на тази цел.

“ “, формулира Ушаков пред ТАСС.

Въпреки това не бяха оповестени детайлности по отношение на графика за въвеждане на тази самодейност. Очаква се спомагателни детайлности по отношение на въвеждането на платежната система на БРИКС да бъдат разкрити на идната 16-та среща на върха, планувана за октомври тази година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР