Русия предполага, че санкциите срещу нея от Съединените щати и

...
Русия предполага, че санкциите срещу нея от Съединените щати и
Коментари Харесай

Русия подготвена санкциите на Запада да продължат с години

Русия допуска, че глобите против нея от Съединените щати и техните съдружници ще продължат доста години , само че посочи, че въздействието на Съединени американски щати върху международната стопанска система отслабва. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Песков разяснява изявление, в което асистент държавният секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси Джефри Паят съобщи, че Вашингтон се стреми да понижи на половина приходите на Русия от нефт и газ до края на десетилетието.

" Не се съмняваме, че тези наказания ще продължат доста години . Дори и без изказвания на уважавания представител (на САЩ), ние към този момент знаехме това. Предполагаме това, когато формулираме своята линия ", уточни той.
 Путин чака усилване на антируските наказания
Путин чака усилване на антируските наказания

С ограниченията обаче Западът се самонаказал, съгласно президента

Русия постоянно се хвали, че от предстоящото поради невижданите западни наказания поради войната в Украйна.

Страната обаче е изправена пред непрекъсната инфлация и дефицит на работна ръка, а нейният стопански напредък, който възлизаше на 5% на годишна база през октомври, се основава най-вече на голямо нарастване на военното произвеждане.

" Не се съмняваме и че Съединените щати ще продължат да се пробват да оказват напън върху Русия и цялата система на търговско-икономически връзки, като всъщност ще разрушат формата на тези връзки ", добави Песков.

За да компенсира спада в търговията със Запада, Русия се насочва към Китай, Индия и други пазари в Близкия изток, Азия, Африка и Латинска Америка.

" Световната стопанска система не се лимитира до стопанската система на Съединени американски щати ", посочи Песков и означи, че Китай догонва Съединени американски щати.

" Светът е доста по-разнообразен от Съединените щати, тъй че американоцентричният свят свършва и стартира интервал на многообразие, в това число в интернационалните стопански връзки ", заключи той.
 Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания
Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания

Според него съветската стопанска система се приспособява добре към годините на западни санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР