Русия предоставя технологии и подкрепа за военните програми на Северна

...
Русия предоставя технологии и подкрепа за военните програми на Северна
Коментари Харесай

САЩ: Русия предоставя технологии и подкрепа за военните програми на Северна Корея

Русия дава " технологии и поддръжка " за военните стратегии на Северна Корея. Това съобщи през днешния ден в Сеул държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от организация Йонхап и Българска телеграфна агенция.

На обща конференция след диалози с южнокорейския външен министър Пак Джин Блинкън сподели, че двете страни са разискали способи да бъде засилен натиска върху Москва да не дава военни технологии на Пхенян.

" Виждаме, че КНДР дава военно съоръжение на Русия, с цел да продължава експанзията си в Украйна. Но виждаме, че и Русия дава технологии и поддръжка на КНДР за нейните военни стратегии. И това е същински проблем, съобщи Блинкън, употребявайки формалното название на Северна Корея - Корейска народнодемократична република (КНДР).

Държавният секретар акцентира, че той и Пак са разговаряли за по-нататъшни дейности, които страни им, могат да подхващат дружно с сътрудниците си за усилване на натиска върху Москва " да не дава военни технологии на КНДР в нарушаване на редица резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ".

Най-високопоставеният американски посланик дойде в Южна Корея късно нощес, откакто взе участие в среща на външните министри от Г-7 в Токио. След идването си Блинкън се срещна с южнокорейския консултант по националната сигурност Чо Те-йон и изрично осъди даването от страна на Севера на съоръжение и муниции на Русия за нейната война против Украйна, се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Секретарят Блинкън акцентира значимостта на поддръжката за Украйна и благодари " на Чо за уговорката на Сеул за даване на помощ на страната, се споделя още в известието на американското ведомство. Двете страни също по този начин са разискали значимото значение на съдействието при оправянето с световни провокации, в това число неустойчивостта в Близкия изток.

По-дълбокото военно съдействие сред Севера и Русия дава учредения да се счита, че Пхенян би могъл да получи техническа помощ от Москва за своята стратегия за ракети с огромен обхват, показва Йонхап. Официални представители на Сеул обявиха, че Северна Корея наподобява се приготвя за трети опит за изстрелване на боен шпионски спътник след несполучливите си опити през май и август.

По-късно днесн Блинкън ще отпътува за Индия, където дружно с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще вземат участие в диалози с индийските си сътрудници.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР