Русия потвърди днес удар по пристанището на Одеса - втори

...
Русия потвърди днес удар по пристанището на Одеса - втори
Коментари Харесай

Защо Русия удря пристанищата на Украйна след края на зърнената сделка

Русия удостовери през днешния ден удар по пристанището на Одеса - втори за два дни - а съгласно Украйна той е по-силен от този във вторник (представители на Киев ).

По времето, когато Министерството на защитата обявяваше " задачата за реализирана " и говореше за обстрел на " украински обекти на военната индустрия и горивна инфраструктура ", към този момент се (или Чорноморск на украински), друго пристанище, включено в пропадналата тази седмица договорка за експорт на украинско зърно.

Използвани са крилати ракети " Калибър ", дронове камикадзе " Герань " (т.е. най-вероятно иранските " Шахед " ), управляеми авиационни ракети (за точните модели данните на Киев и Москва се разминават).

Версията на Украйна за задачите на удара също е друга: съгласно нея в Одеса са наранени зърнени терминали, резервоари и съоръжение за товарене на кораби. За Чорноморск министърът на земеделската политика за заличаване на 60 хиляди тона украинско зърно и извеждане от работата на " забележителна част от експортната инфраструктура ". Според Солски унищоженото зърно е трябвало да бъде натоварено още преди 60 дни. И в двата града са наранени терминали, откъдето зърното потегля за международните пазари.

Одеса, Чорноморск и Южне бяха трите украински пристанища, на които корабите със зърно можеха да се товарят съгласно изискванията на зърнената договорка, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, която осигуряваше безвреден морски кулоар до Босфора. Други градове, като Измаил по река Дунав (на 93 км от Черно море) не затвориха пристанищата си, само че те са с надалеч по-малък потенциал. Плитката вода към Измаил не е подобаваща за огромни кораби: там да влизат единствено съдове с прегазване до 7 м. Оттам обаче минава и един от различните разновидности за.

Ударите бяха нанесени в миг, когато Украйна разгласи, че разисква продължение на зърнената договорка без Русия. Москва, а през днешния ден предизвести и че.

Руските удари в този подтекст обезпечават необявена морска обсада, без нужда да бъдат привлечени сили на Черноморския флот, изданието The Bell.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР