Русия потвърди, че един от военните й кораби е бил

...
Русия потвърди, че един от военните й кораби е бил
Коментари Харесай

Русия твърди, че са били нанесени щети по неин военен кораб в Черно море

Русия удостовери, че един от военните й кораби е бил развален при украинска офанзива против черноморско пристанище. Въздушният удар е бил осъществя във Феодосия , в окупирания от Русия Крим рано тази заран, предава „ BBC “.

Руското министерство на защитата заяви, че огромният десантен транспортен съд „ Новочеркаск “ е бил ударен от украински аероплан, пренасящ управляеми ракети. Същевременно ръководителят на украинските военновъздушни сили заяви по-рано, че техните бойни самолети са унищожили кораба .

При офанзивата има умрял и ранени . Проруският „ губернатор “ на анексирания Крим Сергей Аксьонов добави, че са били нанесени вреди по 6 здания , а дребна група хора са били отведени в Центрове за краткотрайно настаняване.

Твърди се, че транспортните интервенции на пристанището действат обикновено , откакто регионът е бил отцепен, до момента в който пожарът, породен от офанзивата, бъде овладян. Кадри, за които се твърди, че демонстрират голяма детонация в пристанището, бяха споделени от командващия украинските военновъздушни сили генерал-лейтенант Микола Олешчук .

Изображенията не са без значение тествани, само че сателитни изображения от 24 декември демонстрират транспортен съд в пристанището във Феодосия, който наподобява е със същата дължина като „ Новочеркаск “.

Плавателният съд не за първи път е нападнат от украинските сили. През март 2022 година украинското министерство на защитата заяви, че корабът е бил развален при нахлуване против окупираното украинско пристанище Бердянск, при което е потънал различен – транспортен съд „ Саратов “.

В обява в Telegram генерал-лейтенант Олешчук написа, че „ Новочеркаск “ е тръгнал по пътя на „ Москва “ – флагманът на Черноморския флот на Русия, който потъна в Черно море предходната година.

Русия завладя и анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 година и нейните основани там сили изиграха основна роля в пълномащабното навлизане в Украйна през февруари 2022 година Оттогава съветските сили в Крим са били обект на многократни украински офанзиви. Миналия месец украинската войска съобщи, че е унищожила 15 съветски военноморски кораба и е развалила други 12 в Черно море от началото на войната на Русия.

След ракетен удар по щаба на Черноморския флот в Севастопол през септември предходната година сателитни изображения демонстрираха, че съветският флот е преместил огромна част от своя черноморски флот надалеч от Крим към съветското черноморско пристанище Новоросийск.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР