Русия постигна трудна и драматична първа победа на Европейското първенство

...
Русия постигна трудна и драматична първа победа на Европейското първенство
Коментари Харесай

Русия с драматична победа над Нидерландия на Евроволей

Русия реализира сложна и трагична първа победа на Европейското състезание по волейбол за мъже, откакто надделя Нидерландия с 3:2 гейма – в обособените елементи (25:13, 19:25, 25:21, 21:25, 15:13).

„ Сборная “, която започва с проваляне от Турция с 1:3 гейма в шампионата, се нуждаеше от наложителен триумф, с цел да не изпадне рано-рано в беди на еврошампионата, който се организира в четири страни. Тимът завоюва изрично откриващата част, само че по-късно „ лалетата “ се активизираха и възвърнаха паритета. Стигна се до нов задатък за руснаците, само че Нидерландия още веднъж иразвни и вкара срещата в тайбрек.

В него играта бе равностойна, само че в края Русия влезе в серия, която се оказа решаваща за крайния излаз на мача. Така тимът записа първи триумф на шампионата и в същото време нанесе дебютно проваляне на нидерландците, които започнаха с чисти победи над Испания и Северна Македония. За Русия следва мач с Финландия, а Нидерландия играе с Турция.

В други дуели, Финландия надигра безапелационно Испания с 3:0, Словения записа първи триумф след класика над Черна гора с 3:0 в нашата група В, а Естония обърна Словакия от 0:2 до 3:2 гейма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР